Bouw- en sloopafval

Op bouwplaatsen komen diverse afvalstromen vrij die bijna allemaal inzetbaar zijn voor hergebruik. Toch is het voor bouwbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars niet altijd mogelijk om het bouw- en sloopafval aan de bron te scheiden. Ook wanneer scheiden aan de bron niet goed mogelijk is, zorgt Virol voor een milieugerichte oplossing.

Van bouw- en sloopafval tot grondstof

Door uw bouw- en sloopafval te laten afvoeren door Virol levert u op verantwoorde wijze een bijdrage aan het milieu. Binnen de bouwsector wordt afval waar mogelijk al gescheiden ingezameld. Lukt dat niet, dan draagt Virol er zorg voor dat deze gemengde stromen worden gescheiden en ingezet als grondstof voor nieuwe producten.

Recycling van bouwafval en sloopafval

Het gemengde afval van bouw-, sloop- en renovatieprojecten wordt door diverse zeven, magneten en windzifters gescheiden in puin, hout, non-ferro metalen, kunststoffen, gips, dakleer, folie, karton en residu. Zo blijven er gescheiden afvalstromen over die inzetbaar zijn voor recycling. Door samen te werken met ketenpartners, maken wij een volledige scheiding van uw bouw- en sloopafval mogelijk. Concreet betekent dit dat uw afval na scheiding een hergebruikpercentage van circa 85% kent, de overige 15% vindt een andere nuttige toepassing zoals de opwekking van energie.

Benieuwd naar de beste inzameloplossing voor uw organisatie? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.