Bouw- en sloopafval

Op bouwplaatsen komen diverse afvalstromen vrij die bijna allemaal inzetbaar zijn voor hergebruik. Toch is het voor bouwbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars niet altijd mogelijk om het bouw- en sloopafval aan de bron te scheiden. Ook wanneer scheiden aan de bron niet goed mogelijk is, zorgt Virol voor een milieugerichte oplossing.

Van bouw- en sloopafval tot grondstof

Door uw bouw- en sloopafval te laten afvoeren door Virol levert u op verantwoorde wijze een bijdrage aan het milieu. Binnen de bouwsector wordt afval waar mogelijk al gescheiden ingezameld. Lukt dat niet, dan draagt Virol er zorg voor dat deze gemengde stromen worden gescheiden en ingezet als grondstof voor nieuwe producten.

Meer over duurzame afval recycling bij bedrijven 

Recycling van bouwafval en sloopafval

Het gemengde afval van bouw-, sloop- en renovatieprojecten wordt door diverse zeven, magneten en windzifters gescheiden in puin, hout, non-ferro metalen, kunststoffen, gips, dakleer, folie, karton en residu. Zo blijven er gescheiden afvalstromen over die inzetbaar zijn voor recycling. Door samen te werken met ketenpartners, maken wij een volledige scheiding van uw bouw- en sloopafval mogelijk. Concreet betekent dit dat uw afval na scheiding een hergebruikpercentage van circa 85% kent, de overige 15% vindt een andere nuttige toepassing zoals de opwekking van energie.

Wilt u weten wat een afzetcontainer voor uw bouw- en sloopafval kost? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.