Gevaarlijk afval

Ondanks de schadelijke stoffen in gevaarlijk afval, zijn er toch innovatieve oplossingen om gevaarlijk afval te recyclen. Door een gespecialiseerde en gescheiden afvoer van deze afvalstroom worden grondstoffen gewonnen uit deze afvalstroom en levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Hergebruik van gevaarlijk afval

Virol biedt, in samenwerking met gespecialiseerde partners, oplossingen om onderdelen uit gevaarlijk en chemisch afval te winnen en opnieuw in te zetten als grondstof. Zo wordt bijvoorbeeld lood uit accu’s, na demontage ingezet als grondstof voor de metaalverwerkende industrie. Veelvoorkomende soorten gevaarlijk afval zijn olies en accu’s van garagebedrijven of de industrie, verf en oplosmiddelen van schilders, maar ook inkt en cartridges afkomstig van de grafische industrie of kantoorgebouwen.

Inzameling van gevaarlijk afval

Het gescheiden inzamelen van gevaarlijk afval is wettelijk verplicht. Wij bieden hiervoor een breed assortiment aan inzamelmiddelen.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid gevaarlijk afval in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.