Gevaarlijk afval

Ondanks de schadelijke stoffen in gevaarlijk afval, zijn er toch innovatieve oplossingen om gevaarlijk afval te recyclen. Door een gespecialiseerde en gescheiden afvoer van deze afvalstroom worden grondstoffen gewonnen uit deze afvalstroom en levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Hergebruik van gevaarlijk afval

Virol biedt, in samenwerking met gespecialiseerde partners, oplossingen om onderdelen uit gevaarlijk en chemisch afval te winnen en opnieuw in te zetten als grondstof. Zo wordt bijvoorbeeld lood uit accu’s, na demontage ingezet als grondstof voor de metaalverwerkende industrie. Veelvoorkomende soorten gevaarlijk afval zijn olies en accu’s van garagebedrijven of de industrie, verf en oplosmiddelen van schilders, maar ook inkt en cartridges afkomstig van de grafische industrie of kantoorgebouwen.

Inzameling van gevaarlijk afval

Het gescheiden inzamelen van gevaarlijk afval is wettelijk verplicht. Wij bieden hiervoor een breed assortiment aan inzamelmiddelen.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid gevaarlijk afval in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.