Virol wordt Prezero  Meer informatie

Gevaarlijk afval

Ondanks de schadelijke stoffen in gevaarlijk afval, zijn er toch innovatieve oplossingen om gevaarlijk afval te recyclen. Door een gespecialiseerde en gescheiden afvoer van deze afvalstroom worden grondstoffen gewonnen uit deze afvalstroom en levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Hergebruik van gevaarlijk afval

Virol biedt, in samenwerking met gespecialiseerde partners, oplossingen om onderdelen uit gevaarlijk en chemisch afval te winnen en opnieuw in te zetten als grondstof. Zo wordt bijvoorbeeld lood uit accu’s, na demontage ingezet als grondstof voor de metaalverwerkende industrie. Veelvoorkomende soorten gevaarlijk afval zijn olies en accu’s van garagebedrijven of de industrie, verf en oplosmiddelen van schilders, maar ook inkt, toners en cartridges afkomstig van de grafische industrie of kantoorgebouwen.

Inzameling van gevaarlijk afval

Het gescheiden inzamelen van gevaarlijk afval is wettelijk verplicht. U kunt door middel van de Eural code zien of uw afval onder gevaarlijk afval valt. Het is belangrijk dat u bij inzameling van het afval de juiste Eural code verstrekt, omdat het kan zijn dat een afvalverwerker geen vergunning heeft om een bepaald soort afval te verwerken. 

Bij Virol helpen wij u bij het inzamelen van verschillende soorten gevaarlijk afval. Afhankelijk van het soort afval verstrekken wij daarbij een passende container geheel volgens de wetgeving waarin u uw gevaarlijk afval veilig kan opslaan totdat wij het mogen afhalen.

Gevaarlijk afval afvoeren

Gevaarlijk afval kan niet zomaar met de reguliere afvalstromen zoals het restafval worden afgevoerd. Deze stoffen zijn belastend voor het milieu en dienen eerst onschadelijk gemaakt te worden voordat de herwonnen grondstoffen weer de circulaire economie ingebracht kunnen worden. Het is daarnaast zelfs strafbaar om uw gevaarlijk afval samen met het reguliere afval te laten afvoeren en hier staan fikse boetes op. 

Om deze reden is het belangrijk om hier een geschikte partner bij te vinden. Virol kan u bijstaan met advies en oplossingen leveren voor al uw gevaarlijk afval.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid gevaarlijk afval in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.