Virol wordt Prezero  Meer informatie

Glas afval

Zonder verlies van kwaliteit kan glas keer op keer opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Binnen diverse organisaties komt veel glasafval vrij. Denk hierbij aan supermarkten en horecagelegenheden, maar ook aan de auto- en glaszetindustrie. Virol biedt diverse oplossingen om uw glasafval duurzaam in te zamelen.

Hergebruik van vlakglas

Uw gebruikte flessen, potjes en oude ramen worden verwerkt tot kleine scherven die als grondstof ingezet worden bij de productie van nieuw glas. Door hergebruik levert 1 kilo glasscherven een besparing van 1,2 kilo aan primaire grondstoffen op. Het produceren van glas kost door de benodigde hitte erg veel energie. Het voordeel van hergebruik is dan ook erg groot; we besparen hierdoor namelijk zo'n 25% van de energie ten opzichte van het produceren zonder gerecycled glas.

Hergebruik van keramiek, natuursteen en porselein

Voor reststromen zoals keramiek, (natuur)steen en porselein, worden innovatieve oplossingen gezocht. Deze worden bijvoorbeeld verwerkt tot gruis voor de wegenbouw, waardoor ook deze stromen hun weg in de circulaire economie vinden.

Inzameling van glas

Voor het inzamelen van glas is het belangrijk een goed afgesloten en stevige container te gebruiken, aangezien glas gevaarlijk kan zijn als het breekt. Om u hierbij te helpen hebben wij diverse types containers ter beschikking. Afhankelijk van de hoeveelheid glas die u te verwerken heeft kunnen wij u voorzien van rolcontainers vanaf 240 liter tot aan 40m3 zeecontainers.

Afvalkosten besparen door het scheiden van Glas

Veel mensen gooien hun glasafval gewoon bij het restafval. Niet alleen is dit zonde, omdat hierdoor het herbruikbare glas rechtstreeks de verbrandingsoven in gaat, maar het zorgt er ook nog eens voor dat uw totale afvalkosten een stuk hoger uitvallen. Glas blijft vaak ik de originele vorm, waarbij het veel ruimte inneemt in een container. Hierdoor is uw container sneller vol en zult u meer ledigingen nodig hebben. Daarnaast is glas een redelijk zware soort afval. Hierbij kan het zijn dat u voor elke kilo glas het tarief van restafval betaalt in plaats van de kiloprijs voor het glasafval, welke een stuk lager uitvalt.

Zoekt u naar een partner die uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw glas? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.