Glas

Zonder verlies van kwaliteit kan glas keer op keer opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Binnen diverse organisaties komt veel glasafval vrij. Denk hierbij aan supermarkten en horecagelegenheden, maar ook aan de auto- en glaszetindustrie. Virol biedt diverse oplossingen om uw glasafval duurzaam in te zamelen.

Hergebruik van vlakglas

Uw gebruikte flessen, potjes en oude ramen worden verwerkt tot kleine scherven die als grondstof ingezet worden bij de productie van nieuw glas. Door hergebruik levert 1 kilo glasscherven een besparing van 1,2 kilo aan primaire grondstoffen op. Daarbij levert hergebruik ook milieuwinst op; we besparen namelijk energie in het productieproces.

Hergebruik van keramiek, natuursteen en porselein

Voor reststromen zoals keramiek, (natuur)steen en porselein, worden innovatieve oplossingen gezocht. Deze worden bijvoorbeeld verwerkt tot gruis voor de wegenbouw, waardoor ook deze stromen hun weg in de circulaire economie vinden.

Inzameling van glas

Voor het inzamelen van glas hebben wij diverse types containers ter beschikking. 

Zoekt u naar een partner die uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw glas? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning zijn", Kees van der Ploeg, British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.