Glas

Zonder verlies van kwaliteit kan glas keer op keer opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Binnen diverse organisaties komt veel glasafval vrij. Denk hierbij aan supermarkten en horecagelegenheden, maar ook aan de auto- en glaszetindustrie. Virol biedt diverse oplossingen om uw glasafval duurzaam in te zamelen.

Hergebruik van vlakglas

Uw gebruikte flessen, potjes en oude ramen worden verwerkt tot kleine scherven die als grondstof ingezet worden bij de productie van nieuw glas. Door hergebruik levert 1 kilo glasscherven een besparing van 1,2 kilo aan primaire grondstoffen op. Daarbij levert hergebruik ook milieuwinst op; we besparen namelijk energie in het productieproces.

Hergebruik van keramiek, natuursteen en porselein

Voor reststromen zoals keramiek, (natuur)steen en porselein, worden innovatieve oplossingen gezocht. Deze worden bijvoorbeeld verwerkt tot gruis voor de wegenbouw, waardoor ook deze stromen hun weg in de circulaire economie vinden.

Inzameling van glas

Voor het inzamelen van glas hebben wij diverse types containers ter beschikking. 

Wilt u weten welke inzameloplossing het best past in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning zijn", Kees van der Ploeg, British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.