Groenafval

Bij het aanleggen en onderhouden van tuinen, perken en terreinen komt veel groen- en snoeiafval vrij. Door uw groenafval gescheiden in te zamelen, levert u de basis voor onder andere compost. Heel concreet vormt dit afval dus de basis voor nieuw groen!

Hergebruik van groenafval

Afhankelijk van de kwaliteit van het ingezamelde groenafval, vindt het een nuttige toepassing bij de opwekking van biomassa of wordt het ingezet in het composteerproces. Hoogwaardig afval wordt in ongeveer drie maanden gecomposteerd en verwerkt tot tuingrond of compost en ingezet om andere bomen en planten te laten groeien! Het kwalitatief minder hoogwaardige groenafval wordt versnipperd en gezeefd, waarna het als brandstof voor biomassa wordt ingezet.

Containers voor inzameling van groenafval

Voor het inzamelen van groen- en snoeiafval heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Het scheiden van afval begint nu al op het dak", Arjan Freuling, Verbidak

Virol en Reisswolf zijn al ruim twintig jaar de partner in afvalstromen van Verbidak in Winschoten.…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.