Virol wordt Prezero  Meer informatie

Hout afval

Innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat ook hout afval haar waarde in de circulaire economie behoudt. Door het hout gescheiden in te zamelen, is het zeer geschikt voor recycling. Afvalhout uit bouw- en sloopwerkzaamheden vindt op deze wijze alsnog een nuttige toepassing.

Drie kwaliteitssoorten hout

Afvalhout en sloophout worden opgedeeld in drie kwaliteitssoorten, A-, B- en C-hout. De hoogste kwaliteitssoort A-hout is onbehandeld hout. B-hout bestaat uit verlijmd, gelakt of geverfd hout zoals spaanplaat, geperst hout, hardboard en zachtboard. C-hout is verduurzaamd of geïmpregneerd hout.

Hergebruik van hout

Er komen steeds meer toepassingen voor het hergebruiken van hout. A-hout en een deel van het B-hout wordt veelal versnipperd, waarna het zijn weg in de circulaire economie voorzet in onder andere de houtvezelindustrie en de spaanplaatindustrie. Niet alle kwaliteitssoorten hebben direct een nuttige toepassing in de circulaire economie. Het overige B- en C-hout (geïmpregneerd of verduurzaamd) vinden een nuttige toepassing in de circulaire economie als grondstof voor biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie.

Meer over duurzame afvalverwerking bij bedrijven

Inzameling van hout

Voor het inzamelen van deze afvalstroom heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar. Wij leveren zowel container voor een eenmalige inzameling van uw hout als op vaste basis, bijvoorbeeld als uw bedrijf veel met hout werkt. De container leveren wij voor u op locatie en halen deze op zodra u de container niet meer nodig heeft. Als de container vol is en langer moet blijven staan kunnen wij deze ook voor u wisselen.

Benieuwd hoe Virol uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw hout? Of wilt u weten wat een afzetcontainer voor hout kost? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.