Hout

Innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat ook hout haar waarde in de circulaire economie behoudt. Door het hout gescheiden in te zamelen, is het zeer geschikt voor recycling. Afvalhout uit bouw- en sloopwerkzaamheden vindt op deze wijze alsnog een nuttige toepassing.

Drie kwaliteitssoorten hout

Afvalhout en sloophout worden opgedeeld in drie kwaliteitssoorten, A-, B- en C-hout. De hoogste kwaliteitssoort A-hout is onbehandeld hout. B-hout bestaat uit verlijmd, gelakt of geverfd hout zoals spaanplaat, geperst hout, hardboard en zachtboard. C-hout is verduurzaamd of geïmpregneerd hout.

Hergebruik van hout

Er komen steeds meer toepassingen voor het hergebruiken van hout. A-hout en een deel van het B-hout wordt veelal versnipperd, waarna het zijn weg in de circulaire economie voorzet in onder andere de houtvezelindustrie en de spaanplaatindustrie. Niet alle kwaliteitssoorten hebben direct een nuttige toepassing in de circulaire economie. Het overige B- en C-hout (geïmpregneerd of verduurzaamd) vinden een nuttige toepassing in de circulaire economie als grondstof voor biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie.

Inzameling van hout

Voor het inzamelen van deze afvalstroom heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.