Virol wordt Prezero  Meer informatie

Kunststof afval en kunststof recycling

Kunststoffen kunnen oneindig worden ingezet voor recycling. Behoud van deze grondstoffen is daarom van groot belang. Gescheiden ingezamelde types kunststof vertegenwoordigen een zekere waarde. Heeft uw organisatie regelmatig hoeveelheden kunststof? Lever dit in bij Virol. In veel gevallen levert dit uw organisatie een vergoeding op afhankelijk van het type kunststof.

Kunststof recycling, hergebruik van kunststof

Alle soorten kunststof hebben verschillende kenmerken. Om kunststof optimaal te recyclen is het daarom van belang de acht verschillende typen kunststof gescheiden in te zamelen.

  • PETE of PET; wordt gebruikt in onder andere drankenflessen,
  • HDPE; wordt gebruikt in onder andere emmers en kratten,
  • PVC of V; wordt gebruikt in onder andere zeil, riolering en coatings,
  • LDPE; wordt gebruikt in onder andere folie en plastic tasjes,
  • PP; wordt gebruikt in onder andere bloempotten, plastic meubelen en verpakkingen,
  • PS; wordt gebruikt in onder andere plantentrays, wegwerpbekertjes en –koffers,
  • ABS; wordt gebruikt in onder andere autobumpers en bekistingen van elektrische apparaten.
  • Overige of O; alle kunststoffen die niet onder bovenstaande typen vallen.

De gescheiden ingezamelde kunststoffen worden verwerkt tot granulaat, wat de grondstof vormt voor nieuwe producten. Hiervan worden nieuwe plastic verpakkingen en producten gemaakt, bijvoorbeeld fleece, tennisballen, PET flessen en jerrycans. Een mix van kunststoffen wordt ook gebruikt als vervangende brandstof in verschillende productieprocessen.

Meer over duurzame afvalverwerking bij bedrijven

Pak een zak

Voor het inzamelen van folie (LDPE) heeft Virol het ‘Pak een zak’ systeem ontwikkeld. In een speciale plastic zak kunt u uw folie inzamelen, de bijbehorende staander maakt het gebruik erg eenvoudig. Ook voor de inzameling van piepschuim (EPS afval) biedt Virol ‘Pak een zak’. Voor het inzamelen van harde kunststoffen hebben wij diverse soorten containers beschikbaar.

Kunststof afval containers

Naast het brengen van kunststof naar Virol kunnen wij u ook kunststof afval containers op uw locatie leveren. Deze containers kunnen voor een éénmalige opdracht geleverd en gehaald worden, maar ook voor een langere tijd blijven staan. Wij kunnen de containers voor u met een vaste frequentie ledigen zodat u nergens aan hoeft te denken. Als u een onregelmatige stroom kunststoffen heeft kan het handig zijn om de containers op afroep te laten ledigen, u geeft ons een seintje als de container bijna vol is zodat wij deze komen wisselen met een lege container.

Benieuwd hoe Virol uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw kunststof? Of bent u benieuwd of u een opbrengst voor uw kunststof kunt krijgen? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.