Kunststof

Kunststoffen kunnen oneindig worden ingezet voor recycling. Behoud van deze grondstoffen is daarom van groot belang. Gescheiden ingezamelde types kunststof vertegenwoordigen een zekere waarde. Heeft uw organisatie regelmatig hoeveelheden kunststof? Lever dit in bij Virol. In veel gevallen levert dit uw organisatie een vergoeding op.

Hergebruik van kunststof

Alle soorten kunststof hebben verschillende kenmerken. Om kunststof optimaal te recyclen is het daarom van belang de acht verschillende typen kunststof gescheiden in te zamelen.

  • PETE of PET; wordt gebruikt in onder andere drankenflessen,
  • HDPE; wordt gebruikt in onder andere emmers en kratten,
  • PVC of V; wordt gebruikt in onder andere zeil, riolering en coatings,
  • LDPE; wordt gebruikt in onder andere folie en plastic tasjes,
  • PP; wordt gebruikt in onder andere bloempotten, plastic meubelen en verpakkingen,
  • PS; wordt gebruikt in onder andere plantentrays, wegwerpbekertjes en –koffers,
  • ABS; wordt gebruikt in onder andere autobumpers en bekistingen van elektrische apparaten.
  • Overige of O; alle kunststoffen die niet onder bovenstaande typen vallen.

De gescheiden ingezamelde kunststoffen worden verwerkt tot granulaat, wat de grondstof vormt voor nieuwe producten. Hiervan worden nieuwe plastic verpakkingen en producten gemaakt, bijvoorbeeld fleece, tennisballen, PET flessen en jerrycans. Een mix van kunststoffen wordt ook gebruikt als vervangende brandstof in verschillende productieprocessen.

Pak een zak

Voor het inzamelen van folie (LDPE) heeft Virol het ‘Pak een zak’ systeem ontwikkeld. In een speciale plastic zak kunt u uw folie inzamelen, de bijbehorende staander maakt het gebruik erg eenvoudig. Ook voor de inzameling van piepschuim (EPS afval) biedt Virol ‘Pak een zak’. Voor het inzamelen van harde kunststoffen hebben wij diverse soorten containers beschikbaar.

Wilt u weten welk inzamelmiddel past bij de typen kunststof in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Wij zochten een totaalaanbieder met uitstekende service en ruime technische kennis", Johan Lammers, Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.