Virol wordt Prezero  Meer informatie

Metaal afval

Komt er binnen uw organisatie metaal vrij? En bent u tevreden over de opbrengst die u hiervoor krijgt? Door de jarenlange ervaring van Virol kunnen wij uw metalen goed en betrouwbaar beoordelen. Daardoor bent u gegarandeerd van een goede opbrengst voor uw metaalafval. Bent u naast een goede opbrengst ook op zoek naar een duurzame partner? Bij Virol staat duurzaamheid hoog in het vaandel, daarom transporteren wij ook metaal per schip. Het inzetten van schepen verkleint onze CO2-uitstoot aanzienlijk.

Virol Metaal

Bij Virol Metaal vindt de inzameling, sortering en bewerking van diverse soorten metalen plaats. De metalen worden nauwkeurig gesorteerd op basis van soort en kwaliteit, dit zorgt voor een zuivere metaalrecycling. Daarnaast ontzorgen wij bedrijven bij de demontage van oude machines en zijn wij sterk in de internationale handel van metaal. 

Metaalrecycling 

Maar liefst 95% van het metaal wordt ingezet voor de recycling, daarom is metaal van zekere waarde. In veel gevallen ontvangt u een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van deze waardevolle grondstof. 

Het proces van metaalrecycling ziet er als volgt uit:

  1. Gescheiden inzameling van metalen op basis van soort en kwaliteit om een zuivere metaalrecycling te realiseren. De gescheiden inzameling kan door uzelf of door Virol verzorgd worden.
  2. Sortering en bewerking van de ferro- en non-ferro-metaalsoorten, zoals oud ijzer, koper, aluminium en RVS. 
  3. Na het acceptatie- en bewerkingsproces leveren wij deze maximaal gescheidde metalen aan de internationale metaalindustrie, waar ze hun weg vervolgen in de circulaire economie
  4. De metalen worden gezuiverd en gesmolten om in te zetten als grondstof voor nieuwe producten. Het proces van recycling is voor deze materialen vrijwel oneindig.

Ferro en non-ferro

Er zijn tientallen soorten metalen, onder te verdelen in twee hoofdstromen; ferro-metalen en non-ferro-metalen. Ferro-metalen, de zogenaamde ijzerhoudende soorten en non-ferro-metalen, zoals bijvoorbeeld koper, aluminium en RVS. Beide soorten zijn uitermate geschikt voor recycling. Weten welke soorten metaal wij inzamelen? Download hieronder onze brochure.

Metaalrecycling en duurzaamheid

Met onze unieke locatie aan het Winschoterdiep hebben wij de mogelijkheid om de producten per schip af en aan te voeren. Virol beschikt over een eigen schip dat circa 1000 ton aan materiaal kan vervoeren. Transport per schip resulteert in een besparing op onze vrachtwagenritten en een sterke reductie van onze CO2-uitstoot. Virol Metaal is aangesloten bij de Metaal Recycling Federatie (MRF). Deze federatie stelt de bevordering van milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling ten doel.


Metaalrecycling containers

Om uw metaal te verzamelen kunnen wij u containers of bakken leveren. Met deze container is het mogelijk om alle soorten metaal in één container te verzamelen, of deze stromen te spreiden over meerdere containers. Door stromen te spreiden krijgt u voor elke soort metaal de daarbij behorende opbrengst, bij gemengd metaal zal hiervoor een lagere prijs uitgekeerd worden.

Voor de verzameling van het metaal kunnen wij u verschillende soorten containers leveren afhankelijk van de omvang en het gewicht van het metaal. Dit kan varieëren van een 240 liter rolcontainer tot een 40m3 zeecontainer. Afhankelijk van de hoeveelheid te recyclen metaal er binnen uw bedrijf vrijkomt kunnen wij de containers met een bepaalde frequentie legen, of op afroep.

Benieuwd hoe Virol uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw metaal? Of wilt u weten wat een afzetcontainer voor uw metaal kost? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Vraag onze adviseur Vraag direct een offerte aan

Meer informatie:

British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning…

Bekijk dit project

Schaalinkoop metaal voor particulieren

Ook particulieren zijn van harte welkom op onze locatie in Winschoten (Kartonbaan 29). De loods waarin u kunt lossen is overdekt volledig toegankelijk voor auto’s en aanhangers. 

Omdat metalen goed kunnen worden gerecycled vertegenwoordigen deze materialen een zekere waarde. Heeft u oud-ijzer of andere metalen? Lever het in bij Virol. In veel gevallen ontvangt u hiervoor een vergoeding.

Waar vindt u Virol Metaal

06-21525944

WhatsApp voor actuele prijzen

Weten hoeveel geld u krijgt voor uw metalen of oud ijzer? WhatsApp ons een overzichtelijke foto en u ontvangt een aantrekkelijk bod!

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.