Metalen

Virol is gespecialiseerd in metaalrecycling. Op onze locatie in Winschoten vinden de inzameling, sortering en bewerking van diverse ferro en non-ferro metaalsoorten plaats, zoals oud ijzer, koper, aluminium en RVS. Daarnaast ontzorgen wij bedrijven bij de demontage van oude machines en zijn wij sterk in de internationale handel van metaal. Metaal heeft een hergebruik percentage van maar liefst 95%. Als grondstof vertegenwoordigen metalen daarom een zekere waarde. In veel gevallen ontvangt u dan ook een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van deze materialen. Zo werken we samen aan waardebehoud van uw afvalstromen.

Scheiden van metaal

Het scheiden van metalen kunt u zelf doen of door ons laten verzorgen. Door ons specialisme in dit vakgebied scheiden wij alles op basis van soort en kwaliteit om zo een zuivere metaalrecycling te realiseren. Deze maximaal gescheiden soorten leveren wij rechtstreeks aan de internationale metaalindustrie, waar ze hun weg vervolgen in de circulaire economie.

Hergebruik van metalen

Na het acceptatie- en bewerkingsproces worden de metalen aan eindverwerkers aangeboden. In door ons geselecteerde metaalindustrieën in binnen- en buitenland worden de metalen gezuiverd en gesmolten. Deze metalen worden vervolgens ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Het proces van recycling is voor deze materialen vrijwel oneindig.

Ferro en non-ferro

Er zijn tientallen soorten metalen, onder te verdelen in twee hoofdstromen; ferro-metalen en non-ferro-metalen. Ferro-metalen, de zogenaamde ijzerhoudende soorten en non-ferro-metalen, zoals bijvoorbeeld koper, aluminium en RVS. Beide soorten zijn uitermate geschikt voor recycling. Weten welke soorten metaal wij inzamelen? Dowload hieronder onze brochure.

Duurzaamheid

Met onze unieke locatie aan het Winschoterdiep hebben wij de mogelijkheid om de producten per schip af en aan te voeren. Virol beschikt over een eigen schip dat circa 1000 ton aan materiaal kan vervoeren. Transport per schip resulteert in een besparing op onze vrachtwagenritten en een sterke reductie van onze CO2-uitstoot. Virol Metaal is aangesloten bij de Metaal Recycling Federatie (MRF). Deze federatie stelt de bevordering van milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling ten doel.

Weten welke soorten metaal wij inzamelen?

Containers inzameling metalen

Voor het inzamelen van metalen heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar. Wilt u weten welke container past bij uw bedrijf?

Vraag onze adviseur Vraag direct een offerte aan

Meer informatie:

"De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning zijn", Kees van der Ploeg, British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning…

Bekijk dit project

Schaalinkoop metaal voor particulieren

Ook particulieren zijn van harte welkom op onze locatie in Winschoten (Kartonbaan 29). De loods waarin u kunt lossen is overdekt volledig toegankelijk voor auto’s en aanhangers. 

Omdat metalen goed kunnen worden gerecycled vertegenwoordigen deze materialen een zekere waarde. Heeft uw oud-ijzer of andere metalen? Lever het in bij Virol. In veel gevallen ontvangt u hiervoor een vergoeding.

Waar vind u Virol metaal

06-21525944

WhatsApp voor actuele prijzen

Weten hoeveel geld u krijgt voor uw metalen of oud ijzer? WhatsApp ons een overzichtelijke foto en u ontvangt een aantrekkelijk bod!

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.