Oud papier

Bent u op zoek naar een container voor uw oud papier? Vraag een offerte aan en bestel vandaag nog bij Virol uw oud papier container. Weet u nog niet welk formaat container u nodig heeft? Bekijk dan eerst hier ons containerassortiment. 

Uw oud papier is geld waard

Oud papier en karton zijn uitermate geschikt voor recycling, daarom zorgt Virol ervoor dat deze stromen ingezet worden als grondstof voor nieuwe producten. Door oud papier en karton in te zetten voor de recycling worden er nieuwe producten van gemaakt, zoals bijvoorbeeld papieren en kartonnen verpakkingen, krantenpapier en hygiënepapier. Oud papier als grondstof vertegenwoordigd daarom een zekere waarde. Heeft uw bedrijf, school of vereniging veel oud papier? Lever het in bij Virol. In veel gevallen ontvangt u een vergoeding bij gescheiden inzameling.

Vertrouwelijk papier

Bevat uw oud papier ook papier met vertrouwelijke gegevens? Ga hier dan vertrouwelijk mee om. Om problemen te voorkomen dient u dit professioneel te laten vernietigen. Wij kunnen uw vertrouwelijk archief voor u laten vernietigen. Ons zusterbedrijf Reisswolf is gespecialiseerd niet alleen in papier vernietiging, maar ook in de vernietiging van andere non-food producten. 

Meer informatie over papier vernietiging

Recycling oud papier 

84% van het gebruikte papier en karton wordt in Nederland ingezameld en ingezet voor hergebruik. Er bestaan vele soorten papier, die na recycling hun weg terug vinden in de circulaire economie. Wij zamelen uw oud papier in en sorteren dit om het vervolgens in balen te persen en gereed te maken voor transport naar een papierfabriek.

De afzet van oud papier is internationaal. In door ons geselecteerde papier- en kartonfabrieken in binnen- en buitenland wordt het ontinkt en met water tot pulp geweekt. Deze pulp vormt de grondstof voor nieuw papier. Papier kan tot zeven maal worden gerecycled. Dit heeft te maken met het steeds korter worden van de papiervezel.

Inzameling op maat

Voor het inzamelen van uw oud papier heeft Virol een breed assortiment aan afvalcontainers beschikbaar. Voor organisaties waar dagelijks grote hoeveelheden papier en karton vrijkomt, zoals distributiecentra of de grafische industrie, denken wij graag mee over een zo duurzaam mogelijke verwerkingsmethode door een afvalplan op maat. Komt er een kleine(re) hoeveelheid oud papier binnen uw organisatie vrij? Ook hier hebben wij papiercontainers voor! 

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Inzameling voor scholen en verenigingen

Voor scholen en verenigingen faciliteren wij de inzameling van oud papier. Dit doet Virol door een papiercontainer of kraakperswagen met chauffeur ter beschikking te stellen voor huis-aan-huis inzameling in de avond- of weekenduren.

Benieuwd welke mogelijkheden wij uw organisatie bieden voor de inzameling van oud-papier en karton? Of wilt u weten wat een oud papier container kost?

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.