Oud papier

Oud-papier en karton zijn uitermate geschikt voor recycling. Met papierrecycling zorgt Virol dat papier hergebruikt wordt als grondstof voor bijvoorbeeld papieren en kartonnen verpakkingen, krantenpapier en hygiënepapier. Als grondstof vertegenwoordigen deze materialen daarom een zekere waarde. Heeft uw bedrijf, school of vereniging veel oud-papier? Lever het in bij Virol. In veel gevallen ontvangt u een vergoeding bij gescheiden inzameling.

Hergebruik papier door recycling

84% van het gebruikte papier en karton wordt in Nederland ingezameld en ingezet voor hergebruik. Er bestaan vele soorten papier, die na recycling hun weg terug vinden in de circulaire economie. Wij zamelen uw oud papier in en sorteren dit om het vervolgens in balen te persen en gereed te maken voor transport naar een papierfabriek.

De afzet van papier is internationaal. In door ons geselecteerde papier- en kartonfabrieken in binnen- en buitenland wordt het ontinkt en met water tot pulp geweekt. Deze pulp vormt de grondstof voor nieuw papier. Papier kan tot zeven maal worden gerecycled. Dit heeft te maken met het steeds korter worden van de papiervezel.

Inzameling op maat

Voor het inzamelen van uw oud papier heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar. Voor organisaties waar dagelijks grote hoeveelheden papier en karton vrijkomt, zoals distributiecentra of de grafische industrie, denken wij mee over een zo duurzaam mogelijke verwerkingsmethode door een afvalplan op maat.

Inzameling voor scholen en verenigingen

Voor scholen en verenigingen faciliteren wij de inzameling van oud-papier door een container of kraakperswagen met chauffeur ter beschikking te stellen voor huis-aan-huis inzameling in de avond- of weekenduren.

Benieuwd welke mogelijkheden wij uw organisatie bieden voor de inzameling van oud-papier en karton?

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.