Oud papier

Oud-papier en karton zijn uitermate geschikt voor recycling. Met papierrecycling zorgt Virol dat papier hergebruikt wordt als grondstof voor bijvoorbeeld papieren en kartonnen verpakkingen, krantenpapier en hygiënepapier. Als grondstof vertegenwoordigen deze materialen daarom een zekere waarde. Heeft uw bedrijf, school of vereniging veel oud-papier? Lever het in bij Virol. In veel gevallen ontvangt u een vergoeding bij gescheiden inzameling.

Vertrouwelijk papier

Naast de recycling van uw oud papier, kunnen wij ook uw papier vernietigen. Indien uw oud papier vertrouwelijke gegevens bevat moet u hier zorgvuldig mee omgaan. Om problemen te voorkomen dient u dit professioneel te laten vernietigen. Ons zusterbedrijf Reisswolf is gespecialiseerd niet alleen in papier vernietiging, maar ook in de vernietiging van andere non-food producten. 

Meer informatie over papier vernietiging

Hergebruik papier door recycling

84% van het gebruikte papier en karton wordt in Nederland ingezameld en ingezet voor hergebruik. Er bestaan vele soorten papier, die na recycling hun weg terug vinden in de circulaire economie. Wij zamelen uw oud papier in en sorteren dit om het vervolgens in balen te persen en gereed te maken voor transport naar een papierfabriek.

De afzet van papier is internationaal. In door ons geselecteerde papier- en kartonfabrieken in binnen- en buitenland wordt het ontinkt en met water tot pulp geweekt. Deze pulp vormt de grondstof voor nieuw papier. Papier kan tot zeven maal worden gerecycled. Dit heeft te maken met het steeds korter worden van de papiervezel.

Inzameling op maat

Voor het inzamelen van uw oud papier heeft Virol een breed assortiment aan afvalcontainers beschikbaar. Voor organisaties waar dagelijks grote hoeveelheden papier en karton vrijkomt, zoals distributiecentra of de grafische industrie, denken wij mee over een zo duurzaam mogelijke verwerkingsmethode door een afvalplan op maat.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Inzameling voor scholen en verenigingen

Voor scholen en verenigingen faciliteren wij de inzameling van oud-papier door een container of kraakperswagen met chauffeur ter beschikking te stellen voor huis-aan-huis inzameling in de avond- of weekenduren.

Benieuwd welke mogelijkheden wij uw organisatie bieden voor de inzameling van oud-papier en karton?

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"De afvalinstallatie van Virol ondersteunt ons op efficiënte en effectieve wijze", Hermen Goedhart, Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.