Virol wordt Prezero  Meer informatie

Piepschuim afval (EPS)

Komt er binnen uw organisatie piepschuim (EPS afval) vrij? Komt dit nu in uw restafvalcontainer terecht? En bent u benieuwd hoe u dit goedkoop maar ook duurzaam kunt afvoeren? Op uw piepschuim afval is vaak veel geld en moeite te besparen! Virol adviseert u graag en voert uw piepschuim op eenvoudige en duurzame wijze af. Alles heeft waarde, ook uw piepschuim.

Hoe moet ik piepschuim afvoeren?

Soms blijkt dat het onduidelijk is hoe piepschuim afgevoerd dient te worden. Belangrijk is of u piepschuim inzamelt als particulier of als bedrijf. Als particulier is het handig om bij uw gemeente navraag te doen waar dit gescheiden aangeleverd kan worden. Bij bedrijven waar piepschuim vrijkomt belandt dit vaak in de restafvalcontainer. Zonde, want schoon piepschuim kan goedkoop afgevoerd worden en wordt dan ook nog eens gerecycled.

Veel volume maar weinig gewicht

Piepschuim is een grondstofsoort die veel ruimte inneemt maar niet veel weegt. Als deze stroom in uw restafvalcontainer komt neemt deze veel ruimte in en kost u onnodig veel geld. Restafval is één van de duurste afvalstromen om te verwerken. Daarnaast is piepschuim biologisch niet afbreekbaar maar wel een waardevolle grondstof voor de recycling. Goede afvalscheiding draagt bij aan een kostenbesparing op uw restafval.

Uw piepschuim ingezameld door Virol

Al het piepschuim dat wij bij u afhalen wordt ingezet voor de recycling en vindt zijn weg terug in de circulaire economie. Virol perst het afgehaalde piepschuim in blokken, om dit op zo’n efficiënt mogelijke wijze te kunnen transporteren. Een efficiënt transport minimaliseert de CO2-uitstoot en is daarmee minder belastend voor het milieu. Virol transporteert de piepschuimblokken naar de piepschuimfabrikant, die er vervolgens weer nieuwe piepschuimproducten van maakt.

Meer over de circulaire economie Meer over duurzame afval recycling bij bedrijven

Tot wel 70% besparen op uw afvalkosten

Doordat uw piepschuim veel volume inneemt maar weinig weegt is het zonde om dit bij het restafval te gooien. Door piepschuimblokken zit uw container binnen no-time vol en betaalt u hiervoor het hoge restafval tarief. 

Door uw piepschuim gescheiden in te zamelen kunt u per 1000 liter afval tot wel 70% op uw afvalkosten besparen. Voor de inzameling van uw piepschuim kunnen wij piepzakken leveren waarin tot wel 1000 liter aan piepschuim gaat. In veel gevallen kunnen wij deze zakken ook kosteloos bij u afhalen.

Benieuwd hoe Virol uw bedrijf kan ondersteunen bij de recycling van uw piepschuim? Vraag een offerte aan of ga in gesprek met onze adviseur.

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.