Piepschuim (EPS)

Het gescheiden inzamelen van piepschuim (EPS afval) van groot belang, omdat enkel schoon piepschuim ingezet kan worden voor hergebruik. Het recyclen van piepschuim is bovendien van essentieel belang omdat piepschuim niet biologisch afbreekbaar is en dus een extra milieubelasting oplevert als deze stofstroom niet behouden blijft binnen de circulaire economie.

Hergebruik van piepschuim

Piepschuim wordt ingezet als stof voor nieuw piepschuim. Hergebruikt piepschuim is zelfs niet van nieuw geproduceerd piepschuim te onderscheiden doordat de piepschuim-structuur in het recyclingproces niet wordt afgebroken. Er wordt zelfs geen enkele nieuwe stof toegevoegd.

Kostenbesparing door gescheiden inzameling

98% van de inhoud van piepschuim bestaat uit lucht. Het lage gewicht in combinatie met het grote volume maakt scheiden aan de bron erg aantrekkelijk. Wanneer u uw piepschuim namelijk scheidt van uw restafval, bespaart u ruimte in uw restafvalcontainer. Hierdoor kan de ledigingsfrequentie van deze container omlaag. In veel gevallen levert dit een kostenbesparing op.

Inzameling van piepschuim

Voor het inzamelen van piepschuim heeft Virol het ‘Pak een zak’ systeem ontwikkeld. In een speciale plastic zak kunt u uw piepschuim inzamelen, de bijbehorende staander maakt het gebruik erg eenvoudig.

Wilt u weten welk inzamelmiddel past bij de vrijgekomen hoeveelheid piepschuim in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Wij zochten een totaalaanbieder met uitstekende service en ruime technische kennis", Johan Lammers, Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.