Restafval

Ook restafval vindt een nuttige toepassing binnen de circulaire economie. Het wordt geleverd aan afvalenergiecentrales en door verbranding verwerkt tot duurzame energie. Het is daardoor wel van groot belang om de recyclebare grondstoffen eruit te filteren. Eenmaal verbrand zijn de grondstoffen niet meer inzetbaar voor nieuwe producten.

Besparing op bedrijfsrestafval

Bij Virol nemen we graag een kijkje in uw bedrijfsafvalcontainer! Vaak vinden we hier afvalstromen die gescheiden kunnen worden ingezameld. Door hier op een verantwoorde en duurzame wijze mee om te gaan, levert uw organisatie een bijdrage aan de circulaire economie.

Tijdens een afvalscan kijken wij hoe u uw bedrijfsafval kunt verminderen door te scheiden aan de bron. Vaak levert dit niet alleen milieuwinst op, maar ook een kostenbesparing voor uw organisatie. Het verwerken van bedrijfsrestafval is namelijk duurder dan het verwerken van grondstoffen die direct hergebruikt kunnen worden.

Verwerking van restafval

Restafval dat overblijft na scheiding en sortering wordt verwerkt in afvalenergiecentrales. Het dient als brandstof in de afvalverbrandingsinstallatie, waarbij warmte (energie) vrijkomt. Deze warmte gebruiken we om onder andere milieuvriendelijke stroom en stoom wordt opgewekt. Deze energie wordt rechtstreeks ingezet en biedt stroom voor vele huishoudens in Nederland. De na verbranding overgebleven resten (slakken) worden ingezet in wegenbouw en industriebouw.

Wat komt er allemaal in uw restafvalcontainer? Benieuwd of en hoe uw bedrijf kan besparen op gebied van afvalmanagement? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Het scheiden van afval begint nu al op het dak", Arjan Freuling, Verbidak

Virol en Reisswolf zijn al ruim twintig jaar de partner in afvalstromen van Verbidak in Winschoten.…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.