Restafval

Ook restafval vindt een nuttige toepassing binnen de circulaire economie. Het wordt geleverd aan afvalenergiecentrales en door verbranding verwerkt tot duurzame energie. Het is daardoor wel van groot belang om de recyclebare grondstoffen eruit te filteren. Eenmaal verbrand zijn de grondstoffen niet meer inzetbaar voor nieuwe producten.

Besparing op bedrijfsrestafval

Bij Virol nemen we graag een kijkje in uw bedrijfsafvalcontainer! Vaak vinden we hier afvalstromen die gescheiden kunnen worden ingezameld. Door hier op een verantwoorde en duurzame wijze mee om te gaan, levert uw organisatie een bijdrage aan de circulaire economie.

Tijdens een afvalscan kijken wij hoe u uw bedrijfsafval kunt verminderen door te scheiden aan de bron. Vaak levert dit niet alleen milieuwinst op, maar ook een kostenbesparing voor uw organisatie. Het verwerken van bedrijfsrestafval is namelijk duurder dan het verwerken van grondstoffen die direct hergebruikt kunnen worden.

Verwerking van restafval

Restafval dat overblijft na scheiding en sortering wordt verwerkt in afvalenergiecentrales. Het dient als brandstof in de afvalverbrandingsinstallatie, waarbij warmte (energie) vrijkomt. Deze warmte gebruiken we om onder andere milieuvriendelijke stroom en stoom wordt opgewekt. Deze energie wordt rechtstreeks ingezet en biedt stroom voor vele huishoudens in Nederland. De na verbranding overgebleven resten (slakken) worden ingezet in wegenbouw en industriebouw.

Benieuwd hoe uw bedrijf kan besparen op gebied van afvalmanagement? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Het scheiden van afval begint nu al op het dak", Arjan Freuling, Verbidak

Virol en Reisswolf zijn al ruim twintig jaar de partner in afvalstromen van Verbidak in Winschoten.…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.