Virol wordt Prezero  Meer informatie

Restafval

Ook restafval vindt een nuttige toepassing binnen de circulaire economie. Het wordt geleverd aan afvalenergiecentrales en door verbranding verwerkt tot duurzame energie. Het is daardoor wel van groot belang om de recyclebare grondstoffen eruit te filteren. Eenmaal verbrand zijn de grondstoffen niet meer inzetbaar voor nieuwe producten.

Besparing op bedrijfsafval

Bij Virol nemen we graag een kijkje in uw container voor bedrijfsafval! Vaak vinden we hier afvalstromen die gescheiden kunnen worden ingezameld. Door op een verantwoorde en duurzame wijze met bedrijfsafval om te gaan, levert uw organisatie een bijdrage aan de circulaire economie.

Tijdens een afvalscan kijken wij hoe u uw bedrijfsafval kunt verminderen door te scheiden aan de bron. Vaak levert dit niet alleen milieuwinst op, maar ook een flinke kostenbesparing voor uw organisatie. Het verwerken van bedrijfsafval is namelijk duurder dan het verwerken van grondstoffen die direct hergebruikt kunnen worden.

Verwerking van restafval

Restafval dat overblijft na scheiding en sortering wordt verwerkt in afvalenergiecentrales. Het dient als brandstof in de afvalverbrandingsinstallatie, waarbij warmte (energie) vrijkomt. Deze warmte gebruiken we om onder andere milieuvriendelijke stroom en stoom wordt opgewekt. Deze energie wordt rechtstreeks ingezet en biedt stroom voor vele huishoudens in Nederland. De na verbranding overgebleven resten (slakken) worden ingezet in wegenbouw en industriebouw.

Restafval container huren

Heeft u een vaste stroom restafval die opgehaald dient te worden? In dat geval is het een goed idee een restafval container te huren. Afhankelijk van hoeveel restafval uw organisatie te verwerken heeft kunnen wij u verschillende type containers leveren. U kunt een afvalcontainer bestellen vanaf een formaat van 240 liter (kliko) tot een formaat van 2500 liter. Mocht u meer restafval hebben dan er in een rolcontainer past, dan kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een 6m3 bak, 9m3 bak of zelfs een zeecontainer van 40m3.

Afhankelijk van welke soort afval er in het restafval zit kan het zijn dat restafval naar verloop van tijd gaat stinken. Omdat wij u hierbij willen ontzorgen is het afhankelijk van de locatie mogelijk om de container tot wel meerdere malen per week te ledigen.

Wilt u dat wij uw bedrijfsafval ophalen? Of bent u benieuwd of en hoe uw bedrijf kan besparen op gebied van afvalmanagement?

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Verbidak

Virol en Reisswolf zijn al ruim twintig jaar de partner in afvalstromen van Verbidak in Winschoten.…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Bedrijfsafval containers Virol  

Alles heeft waarde.