Virol wordt Prezero  Meer informatie

Swill en GFT afval

In horeca gelegenheden, bedrijfskantines en cateringbedrijven komen grote hoeveelheden swill en gft vrij. Deze restproducten lenen zich uitstekend om vergist te worden tot biogas en compost. Een duurzame manier om de waarde van etensresten te behouden in de circulaire economie.

Hergebruik van swill en GFT

Swill en gft-afval worden na inzameling verwerkt tot een substantie die bruikbaar is voor bio vergisting. Bij bio vergisting breken bacteriën het organische materiaal af in een zuurstofloze omgeving. Daarbij komt biogas vrij. Via een aantal stappen wordt dit opgewaardeerd naar groen gas en ingezet als duurzame energie. Het ontgaste restmateriaal vindt een nuttige toepassing als compost.

GFT afval ophalen

GFT staat voor Groente-, Fruit en Tuinafval. Hieronder vallen vele soorten etens- en plantenresten. Voor het inzamelen van swill en gft heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar afhankelijk van de hoeveelheid GFT afval die binnen uw organisatie vrijkomt. Het kleinste formaat container dat wij kunnen leveren is een 240 liter container (kliko). Maar daarnaast leveren wij ook grotere rolcontainers en als het nodig is grote kuubsbakken. Wij komen deze containers voor u ledigen op een afgesproken frequentie, of als u heeft aangegeven dat de container mag worden geledigd.

Wilt u weten hoe Virol u kan ondersteunen bij de inzameling en afvoer van swill en GFT binnen uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Wij bieden u een passende oplossing voor al uw afvalstromen, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en het materiaalsoort.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Afvalcontainers Virol  

Alles heeft waarde.