Swill en GFT

In horeca gelegenheden, bedrijfskantines en cateringbedrijven komen grote hoeveelheden swill en gft vrij. Deze restproducten lenen zich uitstekend om vergist te worden tot biogas en compost. Een duurzame manier om de waarde van etensresten te behouden in de circulaire economie.

Hergebruik van swill en gft

Swill en gft-afval worden na inzameling verwerkt tot een substantie die bruikbaar is voor bio vergisting. Bij bio vergisting breken bacteriën het organische materiaal af in een zuurstofloze omgeving. Daarbij komt biogas vrij. Via een aantal stappen wordt dit opgewaardeerd naar groen gas en ingezet als duurzame energie. Het ontgaste restmateriaal vindt een nuttige toepassing als compost.

Inzameling van swill en gft

Voor het inzamelen van swill en gft heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid swill en GFT in uw bedrijf? 

Offerte aanvragen Vraag onze adviseur

"Wij zochten een totaalaanbieder met uitstekende service en ruime technische kennis", Johan Lammers, Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten loopt vooruit in de markt wanneer het gaat om duurzaamheid. Ze vinden het…

Bekijk dit project

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van afvalstromen begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste container kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u. Lees meer..

Alles heeft waarde.