Virol wordt Prezero  Meer informatie

E-waste Academy

Binnen Virol is de Virol E-waste academy opgericht. Hier worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt intern opgeleid met garantie op een baan. Dit betreft vaak mensen die voor een langere tijd niet hebben deelgenomen aan de arbeidsmarkt, waardoor het vaak lastig is om een baan te vinden. Wij helpen deze mensen weer om in het werkritme te komen en hun volle potentie te benutten.

Entree Opleiding

Virol E-waste is een erkend leerbedrijf. Het biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om een mbo 1 Entree opleiding “Assistent installatie- en constructietechniek” te volgen. Tijdens de opleiding gaat de deelnemer 1 dag in de week naar school en 3 dagen in de week aan het werk.

Het traject is in 2016 opgezet in samenwerking met het Noorderpoort en Gemeente Oldambt; Inmiddels zijn er meerdere gemeenten aangesloten. Tijdens het traject bij Virol E-waste krijgt de deelnemer de mogelijkheid om een vca-diploma en heftruckcertificaat te behalen. Zo proberen we met elkaar de deelnemers een goede basis mee te geven om uiteindelijk door te stromen naar een betaalde baan. 

De Kansrijke Leerweg

In januari 2018 zij wij van start gegaan met “De Kansrijke Leerweg”. Dit traject biedt bijstandsgerechtigden de mogelijkheid om een opleiding te volgen om uiteindelijk door te stromen naar een betaalde baan.

De deelnemer wordt op het Training en Diagnose Center van de gemeente getest op technische affiniteit. Heeft de deelnemer affiniteit met techniek, dan stroomt hij door naar één van de vijf bedrijfsscholen in de provincie Groningen; Virol E-waste, Witec, Pezy, De Verbinding of JC electronics.

Het opleidingstraject duurt maximaal 6 maanden. Na dit traject stroomt de kandidaat door naar een betaalde baan of vervolgopleiding. 

Praktijkonderwijs

In samenwerking met het praktijkonderwijs, bieden wij studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen doormiddel van een stage. Een aantal stagiaires waren zo enthousiast dat zij na hun stage zijn doorgestroomd naar de Entree opleiding.

Vraag naar personeel

Op dit moment is er veel vraag naar personeel in de techniek, logistiek en productie. Door het opleiden van mensen kunnen wij inspelen op de vraag van bedrijven die momenteel een tekort hebben aan vakkundig personeel.


Meer informatie:

Aanmelden E-waste Academy

Alles heeft waarde.