Terug naar Nieuws

Basisschool OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans wint E-waste Race in gemeente Midden Groningen en Oldambt!

Gepubliceerd op:
Basisschool OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans wint E-waste Race in gemeente Midden Groningen en Oldambt!

SCHEEMDA- OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans heeft de E-waste Race in de gemeente Midden Groningen en Oldambt gewonnen. In totaal zamelden de 10 deelnemende basisscholen maar liefst 17.782 apparaten in. OBS Houwingaham is met 4.655 apparaten de winnaar van de E-waste Race.

Tijdens de E-waste race gingen 10 basisscholen de afgelopen weken de strijd aan om zoveel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen. Leerlingen van basisscholen uit de gemeente Midden Groningen en Oldambt zamelden maar liefst 17.782 apparaten in. Met 4.655 apparaten wonnen de leerlingen van OBS Houwingaham de E-waste Race. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam.

Buurtbewoners, opa en oma’s, familie en vrienden van de leerlingen konden hun elektronisch afval online aanmelden, waarna de leerlingen het afval, zoals een radio, telefoon of haardroger aan huis ophaalden.

Het apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De ingezamelde apparaten worden bij Virol in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart inzamelen van elektronisch afval. In Nederland komt elektronisch afval nog vaak terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle stromen verloren voor hergebruik.

Aan Wethouders Bard Boon en Erich Wünker van de gemeente Oldambt en Anneloes Oldenburger, Virol vanmiddag de eer om de cheque met het schoolreisje aan de klas te overhandigen.

 

Virol opnieuw gecertificeerd voor Weeelabex!

Virol opnieuw gecertificeerd voor Weeelabex!
Na een succesvol auditproces zijn we door TÜV Nederland voorgedragen voor certificering WEEELABEX: Demontage ICT hoog en CV ketels.
 

Alles heeft waarde.