Terug naar Nieuws

136.000 kilo papier ingezameld tijdens Nationale Snipperdag 2018

Gepubliceerd op:
136.000 kilo papier ingezameld tijdens Nationale Snipperdag 2018

Van kleine tasjes tot hele trailers vol, woensdag stond Reisswolf in het teken van de Nationale Snipperdag. Een dag waarom particulieren én bedrijven gratis en veilig vertrouwelijke documenten konden laten vernietigen bij een van de Reisswolf vestigingen in Nederland.

 

Bewustwording

Door de grote aanloop dit jaar was goed te merken dat particulieren en bedrijven meer bezig zijn met privacy en zorgvuldige gegevensverwerking. Met de invoering van aangescherpte wet- en regelgeving rondom de opslag en verwerking van vertrouwelijke documenten is iedereen bewuster geworden van de noodzaak om deze documenten veilig op te slaan of te laten vernietigen. Een goede trend die risico’s minimaliseert.

In totaal is er 136 ton aan papier ingeleverd. Papier dat volgens strenge veiligheidseisen door Reisswolf wordt vernietigd en vervolgens de weg terugvindt in de circulaire economie.

Goede doel

Het motto van deze editie van de Nationale Snipperdag was ‘Papieren voor Spieren!’, zoveel mogelijk papier inzamelen voor het goede doel. Wij kunnen terugblikken op een zeer geslaagde Nationale Snipperdag. Door dit succes kan Reisswolf een prachtig bedrag doneren aan het goede doel van dit jaar; Stichting Spieren voor Spieren. Freerk Potze en Ronald Molenaar van Reisswolf Nederland overhandigden de officiële cheque met het bedrag van € 5430,- aan Minke Booij, oud-tophockeyster en directeur van Stichting Spieren voor Spieren. Met deze donatie kunnen zij onder andere onderzoek blijven doen naar spierziekten en organiseren zij leuke dagen voor de kinderen.

Radio 538

De Snipperdag werd halverwege juni al aangekondigd in de ochtendshow van radio-dj Edwin Evers op radio 538. De collega’s van Reisswolf gingen vanochtend nog even bij hem langs om het totaalbedrag bekend te maken.    

De Nationale Snipperdag; Veilige vernietiging van archieven, milieubewust en maatschappelijk betrokken!

Jouw oude computer is van belangrijke waarde!

Jouw oude computer is van belangrijke waarde!
Het is de week van de Circulaire Economie. Dagelijks houden wij ons bezig met de herbruikbaarheid van producten, het maximaliseren van grondstoffen en het minimaliseren van waardevernietiging. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk met jouw oude computer?
 

Alles heeft waarde.