Terug naar Nieuws

Aftrap E-waste race bij C.B.S. Dr. Picardt

Gepubliceerd op:
Aftrap E-waste race bij C.B.S. Dr. Picardt

Vanmiddag heeft ook op C.B.S. Dr. Picardt in Coevorden de aftrap plaatsgevonden van van de E-waste Race.

De aftrap vond plaats met aanwezigheid van wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden, afvaldeskundigen Joop Bos en Harrie Kolmer van Area Reiniging en Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

E-waste Race

Leerlingen van verschillende basisscholen strijden tijdens de E-waste Race tegen elkaar om zo veel mogelijk afgedankte elektrische en elektronische apparaten in te zamelen. De basisschool die het meeste apparaten inzamelt wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum te Amsterdam.

Heeft u nog afgedankte elektronische apparaten liggen?

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl. De schoolkinderen komen uw apparaten bij de deur ophalen. Heel handig én goed voor het milieu!

De apparaten worden ingezameld door Area Reiniging. Area Reiniging en Virol E-waste in Scheemda verwerken de apparaten. De verwerking wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Virol E-waste in Scheemda krijgen deze mensen zelfs een opleiding waarmee ze uiteindelijk terug kunnen keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.

Uitsluitend winnaars!

Eigenlijk komt iedereen hier als winnaar uit de bus. Bewoners van de verschillende gemeenten kunnen hun e-waste op een verantwoorde manier kwijt, de apparaten vinden hun weg weer in de circulaire economie als grondstof, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt keren terug op de arbeidsmarkt en de kinderen kunnen een hele gave schoolreis winnen.

De E-waste race is deze week gestart en zal tot 12 oktober duren. Aan het einde van de race wordt de winnaar bekend gemaakt.  

Deelnemende scholen: De Rank, O.B.S. De Vlonder, CB de Oliebron, Rk De Hoeksteen, O.B.S. De Meent, PCBS De Regenboog, Eben Haëzerschool, PCBS De Hoeksteen, PCBS De Palm en C.B.S. Dr. Picardt. 

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.