Terug naar Nieuws

E-waste Race in gemeente Veendam en Midden-Groningen gaat online verder

Gepubliceerd op:
E-waste Race in gemeente Veendam en Midden-Groningen gaat online verder

Op maandag 2 maart was er een feestelijke aftrap van de E-waste Race in de gemeente Veendam en Midden Groningen. Helaas kwam daar twee weken later abrupt een einde aan toen het Corona virus uitbrak en scholen werden gesloten. Dit leverde een hoop teleurstellende kinderen op. Maar daar heeft de E-waste Race nu iets op bedacht!

De E-waste Race gaat online verder!

Helaas is het niet mogelijk om de inzameling van elektronisch afval voort te zetten. De E-waste Race kwam daarmee aan het einde en leverde hoe verdrietig ook geen winnaar op. Toch wil de E-waste Race organisatie samen met Virol en Weee Nederland de kinderen en docenten ontzettend bedanken voor hun inzet. De afgelopen week is de organisatie van de E-waste Race ontzettend hard bezig geweest om online lesmateriaal te maken voor alle leerlingen die meededen met de E-waste Race.

Thuis aan de slag met de E-waste Race

De leerlingen kunnen vanaf vandaag thuis aan de slag met de E-waste Race. Het project waarin kinderen leren dat het heel erg belangrijk is om elektronisch afval (e-waste) in te zamelen en te recyclen. Nu de kinderen geen elektrische apparaten meer kunnen inzamelen en thuis moeten blijven is er een online lesprogramma gemaakt. Online kunnen kinderen door middel van video's, quizzen en challenges nu alles leren over het belang van het recyclen van elektronische apparaten. Stapsgewijs worden de leerlingen meegenomen langs video’s en opdrachten. Ze gaan zelf aan het werk door bijvoorbeeld campagnes te maken, social media bij hun project te betrekken en inzichtelijk te maken wat zij zelf allemaal aan elektronische spullen in huis hebben. 

Red E-waste uit de prullenbak!

Een belangrijk onderdeel van het online lesprogramma gaat over elektronisch afval uit de prullenbak krijgen. Nog te vaak belandt e-waste bij het restafval. Nu de leerlingen niet meer kunnen inzamelen in de buurt, gaan de leerlingen zelf aan de slag om de boodschap aan hun omgeving te vertellen. Zo proberen ze het e-waste uit de prullenbak te redden en hun omgeving bewust te maken dat e-waste niet in de prullenbak hoort maar netjes in geleverd moet worden op de milieustraat of het afvalbrengstation.

De E-waste Race in de gemeente Midden-Groningen en Veendam is een initiatief van Virol en Weee Nederland in samenwerking met de gemeenten Midden-Groningen en Veendam.

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.