Terug naar Nieuws

E-Waste race winnaar circular award public

Gepubliceerd op:
E-Waste race winnaar circular award public

De E-waste Race is winnaar van de Circular Award Public 2021. Deze prijs is uitgereikt door Versnellingshuis Nederland circulair. Een prachtige erkenning voor de E-waste Race. Zij vielen in de prijzen met het betrekken en klaarstomen van de jeugd in de circulaire transitie.

Elektronica heeft een enorme milieu-impact. We staan hier zelden bij stil. De E-waste Race daagt scholieren uit om binnen vier weken tijd zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen voor recycling of reparatie. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de bewustwording over het belang van een circulaire economie bij een jonge generatie. De prijsuitreiking vond maandag 1 februari plaats tijdens een onlinesessie met o.a. Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en demissionair premier Rutte. Timmy de Vos, initiatiefnemer van de E-waste Race bedankte na ontvangst van de Award alle partners, waaronder Virol.

Per race zamelen we gemiddeld 14 duizend kilo afval in, met uitschieters naar wel 30 duizend kilo. Het totaal aantal verzamelde apparaten bedraagt zo’n 1,5 miljoen aldus Timmy de Vos.

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.