Terug naar Nieuws

Heel Noord Nederland recyclet

Gepubliceerd op:
Heel Noord Nederland recyclet

Lever uw elektrische apparaten in en steun tijdens de Nationale Recycle week de Voedselbank!

Jaarlijks produceren we wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval. Dit komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektronische apparaten. Elektronisch afval is daarom de snelt groeiende afvalstroom ter wereld. Van 12-21 oktober is de Nationale Recycleweek. Afgedankte elektrische en elektronische apparaten kunt u inleveren op het afvalbrengstation in uw gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat deze ingeleverde apparaten op de juiste wijze gerecycled worden. De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval wordt die week geschonken aan de Voedselbanken van Noord-Nederland.

Duurzaam en sociaal

U kunt uw afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, het hele jaar door inleveren op het afvalbrengstation in uw gemeente.

Door het inleveren van uw apparaten maakt u niet alleen een duurzaam, maar ook een sociaal verschil. De afgedankte elektrische en elektronische apparaten uit Noord-Nederland worden bij Virol in Scheemda gesorteerd en verwerkt. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen. Een aantal hiervan zijn zelfs schaars. Door het recyclen van deze apparaten kunnen deze grondstoffen weer ingezet worden voor een nieuw product. Gebeurt dat niet, dan hebben we straks een tekort aan grondstoffen.

Virol in Scheemda zet voor dit recycletraject mensen aan het werk die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Langdurig werklozen, vroeg schoolverlaters en inburgeraars worden middels het recycleproces opgeleid naar een betaalde baan. Door uw afgedankte apparaten in te leveren zorgt u dus ook voor extra werkgelegenheid in het Noorden van Nederland.

Kom in actie!

Kom in actie tijdens de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week draag je bij het inleveren van uw apparaten niet alleen een steentje bij aan een schoner milieu en meer werkgelegenheid: u steunt ook nog eens de Voedselbank. Dit is een initiatief van Virol, Weee Nederland en de deelnemende gemeenten uit Noord-Nederland.

Waar en wanneer?

Tijdens deze week is de container op het afvalbrengstation van uw gemeente een feestje! U herkent de container aan de Heel Noord-Nederland Recyclet-poster en u krijgt als dank voor uw deelname bedankkaartje en wat lekkers bij het brengen van uw afgedankte apparaten.

Openingstijden feestdagen

Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen werken wij (gedeeltelijk) met aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u een overzicht.
 

Alles heeft waarde.