Terug naar Nieuws

Heel Noord-Nederland Recyclet!

Gepubliceerd op:
Heel Noord-Nederland Recyclet!

Zaterdag 12 oktober start de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week vragen wij samen met de gemeente uit Noord Nederland extra aandacht voor het belang van het inleveren van e-waste. En dat is nodig want jaarlijks produceren we wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval. Dit komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektronische apparaten. Elektronisch afval is daarom de snelst groeiende afvalstroom ter wereld.

Heel Noord- Nederland recyclet

Van 12 tot en met 19 oktober is het Nationale Recycleweek. Uw afgedankte elektrische en elektronische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke kunt u het hele jaar door inleveren op het afvalbrengstation in uw gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat deze ingeleverde apparaten op de juiste wijze gerecycled worden. Toch verdwijnen er jaarlijks nog duizenden kilo’s aan afgedankte elektrische en elektronische apparaten in het huisvuil.

"Door het inleveren van uw afgedankte apparaten maakt u een duurzaam en sociaal verschil"

Door het inleveren van uw apparaten maakt u niet alleen een duurzaam maar ook een sociaal verschil. De afgedankte elektrische en elektronische apparaten uit Noord Nederland worden bij Virol in Scheemda gesorteerd en verwerkt. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen. Een aantal hiervan zijn zelfs schaars. Door het recyclen van deze apparaten kunnen deze grondstoffen weer ingezet worden voor een nieuwe product. Gebeurt dat niet, dan hebben we straks een tekort aan grondstoffen!

Virol in Scheemda zet voor dit recycletraject mensen aan het werk die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Langdurig werklozen, vroeg schoolverlaters en inburgeraars worden middels het recycleproces opgeleid naar een betaalde baan. Door uw afgedankte apparaten in te leveren zorgt u dus ook voor extra werkgelegenheid in het Noorden van Nederland. Virol creëerde hiermee al 40 extra banen.

"Een schoner milieu, meer werkgelegenheid en een mooie bijdrage voor de voedselbank"

Kom in actie

Kom daarom in actie tijdens de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week draag je bij het inleveren van uw apparaten niet alleen een steentje bij aan een schoner milieu en meer werkgelegenheid: U steunt ook nog eens de Voedselbank. Virol, Weee Nederland en de deelnemende gemeenten uit Noord-Nederland doneren aan het einde van de Nationale Recycleweek de opbrengst van het elektronisch afval aan de Voedselbank.

Waar en wanneer?

Tijdens deze week is de container op het afvalbrengstation van uw gemeente een feestje! U herkent de container aan de “Heel Noord-Nederland Recyclet” poster en u krijgt als dank voor uw deelname een bedankkaartje en wat lekkers bij het brengen van uw afgedankte apparaten.

Kijk op de website van uw gemeente waar u tijdens de Nationale Recycleweek uw afgedankte apparaten kunt inleveren.

Heel Noord- Nederland Recyclet is een initiatief Weee Nederland, Virol en de deelnemende gemeenten;Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Oldambt, Het Hogeland, Westerkwartier, Groningen, ARCG, Assen, Noordenveld, Veendam, Pekela, Appingedam, De Wolden, Westerwolde, Tynaarlo, Borger-Odoorn, Midden-Groningen, Stadskanaal, Delfzijl.

Meer informatie over de initiatiefnemers staat op www.virol.nl, weee.nl en op de websites van de gemeenten.

Het recyclen van computers en datavernietiging

Het recyclen van computers en datavernietiging
Oude computers kunnen we tot 98% recyclen. Er zijn verschillende redenen om als bedrijf te kiezen voor computer recycling.
 

Alles heeft waarde.