Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Nieuws

Nationale Recycleweek: Heel Noord-Nederland Recyclet 2020

Gepubliceerd op:
Nationale Recycleweek: Heel Noord-Nederland Recyclet 2020

Na het succes van vorig jaar gaat ook dit jaar heel Noord-Nederland recyclen! Tijdens de Nationale Recycleweek organiseert Virol E-waste samen met producentenorganisatie Weee NL en gemeenten in Noord Nederland de actie "Heel Noord-Nederland Recyclet!". De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval gaat dit jaar naar "Stichting Lutje Geluk" en "Wensstichting Drenthe".

In de week van 12 tot en met 18 oktober is het Nationale Recycleweek. Tijdens deze week vraagt Virol E-waste samen met gemeenten uit Noord Nederland en de producentenorganisatie, Weee NL extra aandacht voor het belang van het inleveren van e-waste (elektronisch afval). Dat is nodig want jaarlijks produceren we wereldwijd zo'n 45 miljoen kilo elektronisch afval. Dit komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektronische apparaten. Elektronisch afval is daarom de snelst groeiende afvalstroom ter wereld.

Heel Noord-Nederland Recyclet!
Afgedankte elektrische en elektronische apparaten, zoals scheerapparaten, broodroosters, dvd spelers, telefoons en dergelijke kunt u het hele jaar door inleveren op de milieustraat in uw gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat deze ingeleverde apparaten op de juiste wijze gerecycled worden. Toch verdwijnen er jaarlijks nog duizenden kilo's aan afgedankte elektrische en elektronische apparaten in het huisvuil.

"Door het inleveren van uw afgedankte apparaten maakt u een duurzaam en sociaal verschil"

Door het inleveren van uw afgedankte apparaten maakt u niet alleen een duurzaam maar ook een sociaal verschil. De afgedankte apparaten worden bij Virol E-waste in Midwolda gesorteerd en verwerkt. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen. Een aantal hiervan zijn zelfs schaars. Door het recyclen van deze apparaten kunnen deze grondstoffen weer ingezet worden voor een nieuw product. Gebeurt dat niet, dan hebben we straks een tekort aan grondstoffen!

Virol E-waste in Midwolda zet voor dit duurzame verwerkingstraject mensen aan het werk die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Langdurig werklozen, vroeg schoolverlaters en inburgeraars worden middels het recyclingsproces opgeleid naar een betaalde baan. Door uw afgedankte apparaten op de juiste wijze in te leveren zorgt u dus ook voor extra werkgelegenheid in Noord Nederland. Virol E-waste creëerde hiermee al 60 extra banen.

" Een schoner milieu, meer werkgelegenheid en een mooie bijdrage voor het goede doel"

Kom in actie!
Kom in actie tijdens de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week draagt u bij het inleveren van uw apparaten niet alleen een steentje bij aan een schoner milieu en meer werkgelegenheid. U steunt ook dit jaar het goede doel. Virol E-waste, Weee Nederland en de deelnemende gemeenten uit Noord-Nederland doneren aan het einde van de Nationale Recycleweek de opbrengt van het elektronisch afval in de provincie Groningen aan stichting "Lutje Geluk" en in de provincie Drenthe aan "Wensstichting Drenthe".

De kick-off van de actie "Heel Noord-Nederland Recyclet" is maandag 12 oktober om 16.30 uur.

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.