Terug naar Nieuws

Het recyclen van computers en datavernietiging

Gepubliceerd op:
Het recyclen van computers en datavernietiging

Oude computers kunnen we tot 98% recyclen. Er zijn verschillende redenen om als bedrijf te kiezen voor computer recycling.

Allereerst zorgt het afdanken van uw oude computers voor een opgeruimde werkplek. U heeft geen last meer van kleine ruimtes vol met oude computers of monitoren die niet meer gebruikt worden. Daarnaast is het recyclen van uw oude computers goed voor het milieu. Door computers op een duurzame en verantwoorde wijze te recyclen kunnen de grondstoffen weer opnieuw worden ingezet.

Wanneer u uw oude computers bij Virol E-waste laat recyclen stimuleert u de werkgelegenheid in Noord Nederland. Langdurig werklozen, vroeg schoolverlaters en inburgeraars worden op de Virol E-waste Academy (bedrijfsschool) door middel van de recycling van oude computers opgeleid naar een betaalde baan.

Duurzaam en verantwoord recyclen
Wanneer u er als bedrijf voor kiest om uw oude computers te laten recyclen is het belangrijk dat u kiest voor een gecertificeerd bedrijf. Alleen bij gecertificeerde bedrijven weet u zeker dat alles wettelijk verantwoord gerecycled wordt. Sinds juli 2015 is de Weeelabex certificering verplicht voor bedrijven die computerafval ophalen en verwerken.

Kosten en opbrengsten
Het recyclen van computers is in de meeste gevallen kosteloos. In sommige gevallen kunt u zelfs een vergoeding krijgen voor uw oude computers.

Datavernietiging
Uw oude computers bevatten vaak nog vertrouwelijke informatie. Virol E-waste zorgt in samenwerking met Reisswolf voor een adequate en volledige datavernietiging. Het is in alle gevallen mogelijk om een certificaat ter vernietiging te ontvangen.

Wilt u meer weten over het recyclen van computers en mogelijke vergoedingen? Stuur een e-mail naar ewaste@virol.nl

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.