Terug naar Nieuws

Leerlingen uit de gemeente Noordenveld geven oude elektrische apparaten een nieuw leven!

Gepubliceerd op:
Leerlingen uit de gemeente Noordenveld geven oude elektrische apparaten een nieuw leven!

Van maandag 27 mei tot en met vrijdag 21 juni strijden negen basisscholen uit de gemeente Noordenveld tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen in deze vier weken zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (E-waste) in te zamelen.

Vanochtend trapte wethouder Jeroen Westendorp de race af met de leerlingen van CBS De Parel uit Roden. De E-waste Race is bedoeld om de inzameling van elektronisch afval leuker en makkelijker te maken. In Nederland wordt 55% van de totale hoeveelheid elektronisch afval (nog) niet gerecycled. Hierdoor gaan veel waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Heeft u nog afgedankte elektronische apparaten liggen?

Leerlingen van 9 basisscholen uit de gemeente Noordenveld gaan de komende weken zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten inzamelen. De school met de meeste ingezamelde apparaten wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum te Amsterdam.

Heeft u nog afgedankte elektronische apparaten liggen? Deze kunt u aanmelden via de website www.ewasterace.nl, waarna de schoolkinderen de apparaten bij de deur komen ophalen. Heel handig en goed voor het milieu!

Eigenlijk komt iedereen hier als winnaar uit de bus!

De apparaten worden bij Virol E-waste in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten. Eigenlijk komt iedereen hier als winnaar uit de bus! Bewoners van de gemeente kunnen hun afgedankte elektrische apparaten op een verantwoorde manier kwijt, de apparaten vinden hun weg weer in de circulaire economie als grondstof, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt keren terug op de arbeidsmarkt en de kinderen kunnen een hele gave schoolreis winnen!


Wethouder Jeroen Westendorp steunt deze actie en was samen met Henk Triemstra, beleidsmedewerker Afvalstoffen en Energie, Gemeente Noordenveld en Anneloes Oldenburger, Virol E-waste aanwezig bij de aftrap van de race.

De gemeente Noordenveld vraagt alle inwoners van haar gemeente om een bijdrage te leveren! Lever jullie oude en afgedankte elektrische apparaten in bij een van de deelnemende scholen; Basisschool ’t Hoge Holt, De Parel, Het Valkhof, De Schans, De Marke, De Tandem, Het Palet, De Poolster en De Flint.

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Noordenveld en de E-waste Race.

Openingstijden feestdagen

Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen werken wij (gedeeltelijk) met aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u een overzicht.
 

Alles heeft waarde.