Terug naar Nieuws

Leerlingen van basisscholen uit Assen zetten zich in voor gescheiden inzameling middels E-waste Race!

Gepubliceerd op:
Leerlingen van basisscholen uit Assen zetten zich in voor gescheiden inzameling middels E-waste Race!

Vandaag was de aftrap van de E-waste Race op basisschool De Meander. Vanaf komende maandag 27 mei t/m vrijdag 21 juni strijden 10 basisscholen uit de gemeente Assen tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. 

Vanochtend trapte wethouder Karin Dekker de race af. " Het is mooi om te zien dat zoveel scholen in Assen zich inzetten voor gescheiden inzameling!", aldus wethouder Dekker.

Wethouder Dekker kaart het belang aan dat elektronisch afval apart wordt ingezameld: “Alle materialen van een telefoon kunnen bijvoorbeeld gerecycled en opnieuw gebruikt worden. Er kan dus weer een nieuwe telefoon van gemaakt worden! Zonde als deze waardevolle grondstoffen in het restafval belanden.” De E-waste Race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. Bovendien maakt de race het recyclen leuk en gemakkelijk.

Heeft u nog oude apparaten liggen?

De scholen die meedoen zijn: Plateau Baggelhuizen, De Boei, De Scharmhof, Het Octaaf, De Parel, Theo Thijssen school, SBO de Meander, W.A. van Lieflandschool, De Borg en de De Vuurvogel. Inwoners van de gemeente Assen kunnen hun elektrische afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval aan huis opgehaald door de scholieren. Afvalverwerker Virol zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen en dat de apparaten worden gerecycled. Op de website wordt de score van de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

Wethouder Karin Dekker steunt deze actie en was samen met Henk Bos, Weee Nederland en Anneloes Oldenburger, Virol E-waste aanwezig bij de aftrap van de race.

De gemeente Assen vraagt alle inwoners van haar gemeente om een bijdrage te leveren! Lever jullie oude en afgedankte elektronische apparaten in bij een van de deelnemende scholen.

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Assen en de E-waste Race.

Openingstijden feestdagen

Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen werken wij (gedeeltelijk) met aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u een overzicht.
 

Alles heeft waarde.