Terug naar Nieuws

Basisschool obs de Meent uit Emmer-Compascuum wint E-waste Race in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen!

Gepubliceerd op:
Basisschool obs de Meent uit Emmer-Compascuum wint E-waste Race in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen!

Obs de Meent uit Emmer-Compascuum heeft de E-waste Race in de gemeente Emmen, Coevorden en Hoogeveen gewonnen. In totaal zamelden de 10 deelnemende basisscholen maar liefst 22.010 apparaten in. Obs de Meent is met 5.371 apparaten de winnaar van de E-waste Race binnen de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen.

Tijdens de E-waste Race gingen 10 basisscholen de afgelopen weken de strijd aan om zoveel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen. Leerlingen van basisscholen uit de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen zamelden maar liefst 22.010 apparaten in. Met 5.371 apparaten wonnen de leerlingen van obs de Meent de E-waste Race. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam.

Obs de Meent - Winnaar E-waste Race

Buurtbewoners, opa en oma’s, familie en vrienden van de leerlingen konden hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna de leerlingen het afval, zoals een radio, telefoon of haardroger aan huis ophaalden.

Het apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De ingezamelde apparaten worden bij Virol in Scheemda en Area in Emmen verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart inzamelen van elektronisch afval. In Nederland komt elektronisch afval nog vaak terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle stromen verloren voor hergebruik.

Aan Anneloes Oldenburger van Virol vanmiddag de eer om de cheque met het schoolreisje aan de klas te overhandigen.

Virol opnieuw gecertificeerd voor Weeelabex!

Virol opnieuw gecertificeerd voor Weeelabex!
Na een succesvol auditproces zijn we door TÜV Nederland voorgedragen voor certificering WEEELABEX: Demontage ICT hoog en CV ketels.
 

Alles heeft waarde.