Terug naar Portret van waarde

Portret van waarde! - Theo Schnieders

Gepubliceerd op:
Portret van waarde! - Theo Schnieders

Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In de tweede editie stelt Theo Schnieders zich aan jullie voor!

 Hallo, ik ben Theo Schnieders, 44 jaar en ik woon in Sellingerbeetse.

Vroeger werkte ik in havens als stuwadoor. Een stuwadoor is iemand die in een haven werkt om schepen te laden en lossen.

Na een aantal mooie jaren heb ik daar ontslag gekregen. Er was geen werk meer voor mij. Ik ben toen thuis komen te zitten. Via uitzendbureaus kreeg ik af en toe een baantje voor een paar dagen of weken. Echt vast werk had ik niet.

E-waste Academy 

Mijn werkcoach van de gemeente Westerwolde vertelde mij over het werk-leertraject van Virol E-waste en de Virol E-waste Academy. Ik dacht direct dit is wat voor mij, omdat ik dan weer bezig kan zijn. Bij huis zitten is echt niet leuk.

Ik koos voor het werk-leertraject van 3 dagen werken en 1 dag naar school. Ondanks dat ik jaren geleden mijn MBO niveau 4 diploma heb gehaald. Ik zag het naar school gaan ook als een soort van opfriscursus, vooral de theorie. Tijdens de praktijklessen heb ik onder andere leren lassen en solderen.

Het mooiste aan dit werkleer-traject is dat ik er een baan aan heb overgehouden.

Bij Virol E-waste werken vind ik echt mooi. Het is mooi om voor een grote organisatie te werken met leuke collega’s. Het geeft mij voldoening om weer tussen de mensen te zijn. Daarnaast ben ik ook nog goed bezig. De onderdelen die ik demonteer uit computerkasten worden weer als nieuwe grondstoffen ingezet.

Eind juni heb ik examen gedaan en mijn MBO diploma gehaald. Ik heb nu een diploma en daar ben ik best wel trots op.

Een baan

Het mooiste aan dit werkleer-traject is dat ik er een baan aan heb overgehouden. Ik mag bij Virol E-waste blijven werken. Het doet mij goed dat ik weer tussen de mensen ben en weer een stabiel leven heb opgebouwd. Dat is ook anders geweest.

Werk en inkomen geeft je een bepaalde status. In mijn omgeving zijn veel mensen aan het werk. Als ik nu ergens kom kan ik ook vertellen dat ik een baan heb en voor een bedrijf werk. Dat geeft mij het gevoel van: ik hoor er weer bij!

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Ricardo Martodrono zich aan jullie voor!
 

Alles heeft waarde.