Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Portret van waarde

Portret van waarde! – Yannick Bos

Gepubliceerd op:
Portret van waarde! – Yannick Bos

Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent. In deze eerste editie stelt Yannick Bos zich voor.

Hallo, ik ben Yannick Bos, 19 jaar en ik woon in Winschoten. In een woongroep van stichting Reik (begeleid wonen).

Helaas heb ik geen goede ervaring met school.

Voordat ik bij de Virol E-waste Academy terecht kwam, werkte ik bij Synergon in Winschoten. Daar was ik heftruckchauffeur en magazijnmedewerker. Dit vond ik erg leuk om te doen.

Vorig jaar in augustus stopte helaas mijn traject bij Synergon. Ik had toen geen uitzicht op een nieuw traject met werk. Dit betekende dat ik weer thuis kwam te zitten.

Mijn werkcoach van de gemeente Oldambt kwam toen met het traject van Virol E-waste en de Virol E-waste Academy. In het begin twijfelde ik heel erg. Zal ik dit doen? Zal ik dit niet doen? Toen heb ik het toch maar gedaan op advies van mijn vader. Mijn vader zei tegen mij; “Doe het nou maar, dan heb je weer iets te doen!” Toen heb ik de stap gezet en nu ben ik mijn vader daar erg dankbaar voor.

In het begin vond ik het lastig om in een nieuw traject te werken maar later begon ik het echt leuk te vinden. Ik kreeg een goede band met mijn collega’s en sindsdien heb ik het erg naar mijn zin hier.

In de periode van de opleiding werkte ik 3 dagen bij Virol E-waste in Scheemda. Hier demonteerde ik computerkasten. Later werd ik, net als bij Synergon, ook hier heftruckchauffeur.

Naast mijn werk bij Virol E-waste ging ik 1 dag naar de Campus in Winschoten. Op school vond ik het theorie gedeelte pittig maar de praktijk vond ik erg leuk. Dit ging mij ook gemakkelijk af. Ik haalde op mijn eindwerkstuk zelfs een 9! De docent was echt trots op mij omdat ik ondanks mijn slechte ervaring met scholen wel heb doorgepakt.

Eind juni heb ik examen gedaan en mijn MBO-diploma gehaald. Toen ik mijn diploma heb gehaald, dacht ik echt “Het is mij wél gelukt!”.

Ik heb op scholen gezeten die tegen mij zeiden dat ik een MBO opleiding wel kon vergeten. Nu ben ik echt trots op mijzelf dat ik heb bewezen dat het wel is gelukt.

Toen ik mijn diploma heb gehaald, kreeg ik van Virol E-waste zelfs een baan aangeboden. Ze zijn erg blij met mij als heftruckchauffeur en wouden graag dat ik hier bleef werken. Dat vind ik echt mooi! Ik heb nu eindelijk een echte baan waar ik betaald krijg door het bedrijf zelf. Nu werk ik voor mijn eigen geld! Met dit geld wil ik gaan sparen voor meubels voor mijn eigen huisje in de toekomst en ik wil graag nieuwe kleding.

Ik zou andere mensen ook aanraden om dit te gaan doen. Het geeft je een kans om weer betaald aan het werk te gaan. Als ik meer werkervaring heb opgedaan zou ik graag een mooie baan willen hebben bij een rioolservice. Dat is echt mijn droom.

Mijn vader werkt ook in de rioolservice, het geeft mij een gevoel van vrijheid. Je bent dan op pad en met klanten bezig. Het mooiste is dat je klanten tevreden kan stellen. Dit geeft mij een goed gevoel.

Een mooi verhaal over de Virol E-waste Academy en een echte inspiratie voor anderen! Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan direct contact met ons op!

Foto's

Bekijk ook

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Ricardo Martodrono zich aan jullie voor!
 

Portret van waarde! - Stanley Watson

Portret van waarde! - Stanley Watson
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Stanley Watson zich aan jullie voor!
 

Portret van waarde! - Theo Schnieders

Portret van waarde! - Theo Schnieders
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In de tweede editie stelt Theo Schnieders zich aan jullie voor!
 

Alles heeft waarde.