Terug naar Nieuws

Rehoboth gelukkige winnaar E-waste Race

Gepubliceerd op:
Rehoboth gelukkige winnaar E-waste Race

Spannend was het zeker; de E-waste Race in Groningen en omstreken. Leerlingen van verschillende basisscholen uit Groningen, Ten Boer en Haren streden tegen elkaar om zoveel mogelijk elektronisch afval, e-waste, in te zamelen. Vandaag werd de winnaar bekendgemaakt van de klas die in een maand tijd het meeste e-waste heeft ingezameld. 

We kunnen spreken van een terechte winnaar. De winnende school, basisschool Rehoboth, heeft namelijk 2332 stuks e-waste ingezameld! Tezamen hebben de deelnemende scholen 13.616 items opgehaald. Een enorme hoeveelheid dat ingezameld wordt door afvalverwerker Virol, die ervoor op hun beurt weer voor zorgt dat deze afvalstroom op de juiste manier gerecycled wordt.

Alle kinderen hebben zich geweldig ingezet voor het milieu. De winnende klas krijgt een mooie prijs, zij gaan namelijk op schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam. De initiatiefnemers van de E-waste Race; de organisatie E-waste Race, Weee Nederland en Virol, hebben weer genoten van de spannende, leerzame race en het enthousiasme van de leerlingen om hun steentje bij te dragen aan de circulaire economie. Door het bestaan van deze races hebben al vele tonnen e-waste als bron gediend voor nieuwe grondstoffen.

Meer lezen over de race? Ga naar www.ewasterace.nl 

 

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.