Terug naar Nieuws

VDH Products uit Roden kiest voor een verantwoorde en duurzame manier van haar elektronisch afval

Gepubliceerd op:
VDH Products uit Roden kiest voor een verantwoorde en duurzame manier van haar elektronisch afval

VDH Products uit Roden ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid. De organisatie wil na de zomervakantie met opgeruimde kantoren en productiehallen beginnen. Tijdens de vakantieperiode vond er onder leiding van Paulus Flokstra een grote schoonmaak plaats. Voor de afgedankte elektronische apparaten en metalen zocht hij contact met Virol E-waste.

VDH houdt zich al jaren bezig met maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Hun elektronisch afval willen ze op een verantwoorde en duurzame manier laten verwerken. Paulus Flokstra, COO bij VDH products geeft aan; “ Wij vinden het belangrijk dat de schaarse en waardevolle grondstoffen opnieuw worden ingezet. Daarnaast stimuleren wij de werkgelegenheid in Noord Nederland. VDH Products kan door het inleveren van haar afgedankte apparaten een steentje bijdragen aan de werkgelegenheid. Dat langdurig werklozen worden opgeleid en weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt vinden vinden wij een mooi project wat wij graag ondersteunen.”

De afgedankte elektrische apparaten worden door Virol E-waste gerecycled. Het recyclen is goed voor het milieu. Nog te vaak belanden deze apparaten bij het bedrijfsafval. Dit is erg jammer want door het op een duurzame en verantwoorde manier te recyclen kunnen de grondstoffen weer opnieuw worden ingezet. Virol E-waste is een gecertificeerd bedrijf. Dit houdt in dat u er van verzekerd bent dat alles wettelijk verantwoord wordt gerecycled. Deze certificering, genaamd Weeelabex is sinds 2015 verplicht voor bedrijven die elektronisch afval ophalen en verwerken.

De vertrouwelijke informatie die mogelijk nog op de afgedankte elektrische apparaten staan worden door zusteronderneming, Reisswolf vernietigd. VDH Roden ontvangt hier voor een certificaat ter vernietiging.

Wilt u meer weten over het recyclen van elektronisch afval? Stuur een e-mail naar ewaste@virol.nl.

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.