Terug naar Nieuws

Virol E-waste Academy ontvangt bus vol kandidaten voor het nieuwe schooljaar!

Gepubliceerd op:
Virol E-waste Academy ontvangt bus vol kandidaten voor het nieuwe schooljaar!

Vanochtend ontving de Virol E-waste Academy een bus vol nieuwe kandidaten die in september willen gaan starten met het opleidingstraject. Het betrof een enthousiaste groep inburgeraars uit de gemeente Pekela.

De kandidaten die momenteel een opleiding volgen op de Virol E-waste Academy doen deze week examen. Medio juli ontvangen zij hun diploma en stromen zij door naar een (betaalde) baan. De Virol E-waste Academy is daarom op zoek naar nieuwe kandidaten die moeilijk aan het werk kunnen komen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Middels een opleiding en de juiste begeleiding op de Academy stromen deze kandidaten uiteindelijk door naar een (betaalde) baan op de arbeidsmarkt.

Werkcoach Gerard Weinans van Afeer nam de inburgeraars uit de gemeente Pekela vandaag mee op werkbezoek naar Virol E-waste. De potentiële kandidaten komen uit Eritrea, Syrië, Iran en Georgië. Omdat niet iedereen de Nederlandse taal goed beheerst kregen ze een presentatie en rondleiding van drie werknemers (afkomstig uit Eritrea) die in het Arabisch en in Tigrinya uitleg gaven over het opleidingstraject. Zij deelden met veel enthousiasme hun ervaring met de groep. Twee van deze werknemers hebben het traject succesvol doorlopen en zijn inmiddels betaald aan de slag bij Virol E-waste, de andere doet deze week examen en stroomt daarna ook door naar een (betaalde) baan.

Het is niet de eerste keer dat Gerard Weinans met een bus vol kandidaten de Academy bezoekt. Vorig jaar juni kwam hij ook met een bus vol kandidaten langs. Die kandidaten doen deze week examen en ontvangen medio juli hun diploma waarmee ze doorstromen naar een betaalde baan.

Gerard geeft aan dat hij het mooi vindt om te zien hoe deze kandidaten die vorig jaar zijn gestart met het traject, nu de nieuwe kandidaten verwelkomen en rondleiden door het bedrijf. Het werkbezoek van vanochtend was een groot succes van de 16 kandidaten hebben 11 kandidaten zich direct ingeschreven.

Ken je ook iemand die moeilijk aan een betaalde baan kan komen en wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Op dinsdag 2 juli is er weer een Open Dag. Hiervoor kun je je aanmelden via ewaste@virol.nl

Meer informatie over de trajecten vind je op onze website; www.virol.nl

Openingstijden feestdagen

Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen werken wij (gedeeltelijk) met aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u een overzicht.
 

Alles heeft waarde.