Terug naar Nieuws

"Zou je die oude koelkast niet eens wegperen?"

Gepubliceerd op:
"Zou je die oude koelkast niet eens wegperen?"

Zou je die oude koelkast niet eens wegperen? Zo luidt de oproep van Urgenda deze week. Heb jij thuis nog een oude koelkast staan? Lever hem dan in bij het afvalbrengstation of de milieustraat in jouw gemeente. In ruil hiervoor ontvang je deze week (tot 28 februari) 5 perenbomen. Een koele deal van Urgenda, vind je niet?

Wist je dat jouw oude koelkast slecht voor het klimaat is?
De stichting wil met deze actie dubbel klimaatwinst boeken. Oude koelkasten bevatten vaak nog zeer schadelijke F-gassen als koelmiddel; sommige van deze gassen zijn wel 2000 keer slechter voor het klimaat dan CO2. Het is belangrijk dat ze op de juiste manier gerecycled worden. Urgenda beloont het inleveren van oude koelkasten met 5 gratis (laagstam conférence) perenbomen, die weer CO2 vastleggen. De perenbomen zijn heel geschikt voor de achtertuin! De boompjes worden niet groot: maximaal 2 bij 2 meter bij 3,5 meter hoog. In het najaar leveren ze heerlijke sappige conférence peren!

Jouw perenbomen zijn afgelopen zomer gered van vernietiging. Door corona waren 190.000 boompjes niet verkocht en de kweker besloot ze doneren. 100.000 perenbomen werden direct weggegeven en veroorzaakten afgelopen zomer perenboomfiles in het hele land. De overige 90.000 krijgen via deze Koele Peer actie een tweede leven.

Hoe werkt het?

  • Lever je oude koelkast- of vrieskist deze week (tot 28 februari) in bij de milieustraat of het afvalbrengstation in jouw gemeente.
  • Maak een foto waarin jij, je koelkast én de milieustraat zichtbaar zijn en lever je koelkast in.
  • Meld je met jouw foto aan op www.koelepeer.nu
  • Vervolgens krijg je een email waar en wanneer jij in jouw provincie de perenbomen kunt ophalen.

Meer weten over deze koele deal? Klik hier.

14e Nationale Snipperdag groot succes!

14e Nationale Snipperdag groot succes!
Op 6 oktober heeft Reisswolf haar 14e editie van de Nationale Snipperdag met succes weten te organiseren. Iedereen kon zijn of haar oude archief, persoonlijke documenten of zakelijk vertrouwde archief kosteloos laten vernietigen op een van de vier Nederlandse locaties, waaronder Scheemda. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel LINDA.Foundation.
 

Alles heeft waarde.