Virol wordt Prezero  Meer informatie

CO2-besparingscertificaat

Het scheiden van afval aan de bron komt ten goede aan uw carbon footprint. Maar hoeveel CO2 bespaart het optimaal scheiden van afval nu eigenlijk? Om dit tastbaar te maken bieden wij onze klanten een CO2-besparingscertificaat. Daarop is exact te zien hoeveel CO2 er is bespaard en wordt het concreet gemaakt door de vergelijking met autokilometers te maken.

CO2-reductie door afval scheiden

U draagt zelf uw steentje bij aan de besparing van CO2-uitstoot door uw afval te scheiden. Des te beter afvalstromen gescheiden worden ingezameld, des te beter ze gerecycled kunnen worden en ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Grondstoffen blijven behouden binnen de circulaire economie in plaats van gestort en verbrand. Hierdoor worden veel energie bespaard door onnodige stappen in het productieproces over te slaan. Dit zorgt voor aanzienlijke besparing van CO2-uitstoot.

Vraag uw eigen CO2-besparingscertificaat aan

Met het CO2-besparingscertificaat weet u exact hoeveel CO2 u heeft bespaard door uw afval zorgvuldig te scheiden. Dit certificaat kunt u vervolgens binnen uw bedrijf intern of extern gebruiken om aan te tonen dat u bijdraagt aan de circulaire economie en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet.

Klanten van Virol kunnen het certificaat hier aanvragen.

Vraag hier uw certificaat aan Vraag onze adviseur

Alles heeft waarde.