Virol wordt Prezero  Meer informatie

Bronscheiding

Het is onze overtuiging dat bronscheiding een belangrijk uitgangspunt is om van ‘afval’ hoogwaardige grondstoffen te maken. Door afval gescheiden in te zamelen, sorteren en bewerken, kunnen waardevolle grondstoffen worden behouden en CO2-uitstoot beperkt.

Bronscheiding of nascheiding

Bronscheiding is het scheiden van afval in verschillede stromen aan de bron, de plek waar het afval vrijkomt. Dit kan bijvoorbeeld een kantooromgeving, productieomgeving of thuis zijn. Bronscheiding zorgt voor een hogere kwaliteit van afvalscheiding en bewustwording van het scheiden van afval. Niet overal is bronscheiding mogelijk, bijvoorbeeld doordat de gemeente alleen restafvalcontainers aanbiedt. Binnen uw bedrijf is bronscheiding vaak wel mogelijk, omdat u verantwoordelijk bent om uw eigen afval goed af te laten voeren. Daarnaast bespaart u als bedrijf door bronscheiding ook flink op uw afvalkosten, en heeft u mogelijk zelfs nog opbrengsten voor bepaalde afvalstromen. 

Alles heeft waarde.

Afval is vaak onvermijdelijk. Het verschil maken we door er op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Wij denken graag buiten de gebaande paden en zoeken continu naar innovatieve oplossingen om het hergebruikpercentage van grondstoffen te optimaliseren. Wij bieden u een oplossing voor al uw afvalstromen.

Bekijk hier ons assortiment afvalcontainers

Quick afvalscan

Een gedegen afvalbeleid resulteert in een beter milieu, minder CO2-uitstoot en in veel gevallen ook in een kostenbesparing voor uw organisatie. Wilt u weten welk financieel en duurzaam voordeel u kunt halen uit uw afvalbeleid?  

Doe de afvalscan >>

Inzameling met scholen en verenigingen

Voor ruim 300 scholen en verenigingen in Noord-Nederland faciliteert Virol de inzameling van oud papier. De inzameling gebeurt in samenwerking met vrijwilligers van de school of vereniging en Virol stelt de inzamelmiddelen zoals een container of kraakperswagen en een chauffeur ter beschikking.

Lees meer over de inzameling met scholen en verenigingen.

Inzamelingsmiddelen Virol

Inzamelmiddelen

Door te kiezen voor de juiste afvalcontainer kunt u uw afvalscheiding aan de bron optimaliseren. Voor iedere situatie leveren wij een container op maat. Steeds vaker is maatwerk vereist om onze dienstverlening naadloos aan te laten sluiten op uw productieproces. Wij zetten onze expertise op dit gebied graag in om de interne inzameling van uw afvalstromen te optimaliseren. Door ons brede assortiment rolcontainers, afzetcontainers en andere inzamelmiddelen, hebben we altijd een geschikt inzamelmiddel voor u.

Bekijk de mogelijkheden

Alles heeft waarde.