Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Portret van waarde

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono

Gepubliceerd op:
Portret van waarde! - Ricardo Martodrono

Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Ricardo Martodrono zich aan jullie voor!

 Hallo, ik ben Ricardo, 37 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Winschoten.

Ik ben jaren geleden begonnen op de Mavo. Na de Mavo ging ik naar het MBO waar ik een opleiding volgde. Tijdens mijn opleiding raakte mijn vrouw in verwachting waardoor ik mijn opleiding niet kon afmaken.                            

"Ik vroeg mij steeds vaker af; Wat doe ik hier nog"

In de zomer van 2018 hoorde ik over de Virol E-waste Academy. Op dat moment zat ik ruim 4 jaar thuis zonder werk. Ik zat al tijden niet lekker in mijn vel. Ik had geen werk en zat dagen achter elkaar thuis op de bank. Ik schreef sollicitatiebrieven en bleef solliciteren, maar ik hoorde vervolgens niets. Op den duur vroeg ik mij steeds vaker af; “Wat doe ik hier nog?”                             

Via de sociale dienst kreeg ik af en toe productiewerk (met behoud van uitkering) aangeboden. Van alles heb ik gedaan om maar bezig te kunnen zijn en even niet thuis te hoeven zitten. Mijn omgeving vroeg wel eens;” Ga je dat werk echt doen?” Maar ik deed het gewoon omdat ik blij was dat ik iets kon doen.

Op de middelbare school had ik wel een bijbaantje bij de McDonalds. Maar nadat ik gestopt ben met mijn MBO-opleiding is het mij nooit gelukt om betaald aan het werk te gaan. Ik heb 1 maand een betaalde baan gehad.

“Ik kreeg leuke begeleiding en had het gevoel, hier wil ik blijven.”

Mijn werkcoach bij Afeer informeerde mij vorig jaar over de Virol E-waste Academy. Gelukkig kon ik daar snel beginnen. De Entree Opleiding, Assistent Installatie- en Constructietechniek zou een geschikt werkleer-traject voor mij zijn. Het werken bij de Virol E-waste Academy vond ik direct leuk. Het demonteren van oude elektrische apparaten trok mij aan.

In de zomer ging ik voor een paar weken aan de slag op een andere locatie van Virol E-waste, het sorteercentrum. Ik dacht direct, dit is echt iets voor mij! Ik kreeg leuke begeleiding en had het gevoel; “ hier wil ik blijven”. Ik wilde er niet meer weg.

Na de zomer kreeg ik te horen dat ik op het sorteercentrum mocht blijven werken. Ze hadden waardeerden mijn inzet en boden  mij daarom een versnelde opleiding aan.        Ik was erg verbaasd over deze kans om een versnelde opleiding te mogen doen. Het bedrijf had vertrouwen in mij en wilde mij binnen een paar maanden opleiden naar een betaalde baan. Ik was zo blij!!

De komende maanden word ik opgeleid tot eerste aanspreekpunt van de sorteertafels. Dat maakt mij zo trots!

De eerste week van januari ronde ik mijn opleiding aan de Kansrijke Leerweg af. Dit werd beloond met een contract. Voor het eerst had ik een contract en een betaalde baan. Een betere start van het nieuwe jaar kon ik mij niet wensen. Mijn vrouw is heel erg blij voor mij.

Dit doet heel erg veel met mij. Ik zit niet meer thuis maar ben lekker aan het werk. Ik heb ritme in mijn dag en mag voor een mooi bedrijf werken. Doordat ik tijdens mijn opleiding een heftruckcertificaat heb behaald werk ik nu als allround productiemedewerker. De komende maanden word ik opgeleid tot eerste aanspreekpunt van de sorteertafels. Dat maakt mij zo trots!

 

Portret van waarde! - Stanley Watson

Portret van waarde! - Stanley Watson
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Stanley Watson zich aan jullie voor!
 

Alles heeft waarde.