Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Portret van waarde

Portret van waarde! - Stanley Watson

Gepubliceerd op:
Portret van waarde! - Stanley Watson

Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Stanley Watson zich aan jullie voor!

Hallo, ik ben Stanley de Beauvesier Watson, 54 jaar en ik woon in Winschoten.

Na jaren in de techniek en automotive te hebben gewerkt kwam er voor mij helaas een moment dat ik zonder werk kwam te zitten.

Ik ben jarenlang op zoek geweest naar werk. Door middel van opleidingen en het behalen van diploma’s heb ik geprobeerd om mijzelf verder te ontwikkelen zodat ik makkelijker aan een baan zou komen. Helaas bereikte dit nooit het gewenste resultaat. Ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik moest doen.

Via mijn werkcoach bij Afeer (sociaal werkbedrijf in de gemeente Oldambt) werd ik benaderd voor één van de werkleertrajecten van de Virol E-waste Academy. Het werkleertraject bestond uit de Entree Opleiding, Assistent Installatie- en constructietechniek. Dit werkleertraject zorgt er voor dat je na de opleiding doorstroomt naar een betaalde baan in techniek.

Toen ik hoorde dat de Virol E-waste Academy ook opleidingen had in de logistiek was dat voor mij de kers op de taart. De begeleiders waren erg tevreden en hebben er voor gezorgd dat ik na een paar weken in het werkleertraject van de Kansrijke Leerweg mocht starten. Ik word binnen maximaal 6 maanden opgeleid tot chauffeur die verantwoordelijk is voor het inzamelen van oude cv ketels.  

Nu heb ik na jaren lang stilzitten mijn dagritme weer terug. Dit heb ik al die tijd echt gemist.

Portret van Waarde! - Stanley Watson

Het recyclen van materialen heeft altijd mijn interesse gehad. Ik had zelf jaren geleden een garagebedrijf gebaseerd op het recyclen van onderdelen.

Het werkleertraject van de Virol E-waste Academy was voor mij een kans om al mijn interesses samen te voegen. De techniek en het recyclen van materialen.

Ik ben nu chauffeur en rij iedere dag met de bus door Noord Nederland om oude cv ketels op te halen.

 Deze ketels worden door mijn collega’s op de demontage vestiging in Scheemda gedemonteerd. De gedemonteerde stromen uit de cv ketel worden als zuivere stromen aangeleverd bij onze afnemers.

Belangrijk is het contact  met nieuwe collega’s ”         

Belangrijk voor mij is ook het contact met nieuwe collega’s en dat ik mijn dagen weer nuttig kan invullen. Ik heb nu echt mijn plek gevonden en hoop dit voor jaren te blijven doen! Portret van Waarde! - Stanley Watson

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono

Portret van waarde! - Ricardo Martodrono
Portret van waarde! is een initiatief van de Virol E-waste Academy. In Portret van waarde! vertellen kandidaten van de Virol E-waste Academy wie zij zijn en wat het werkleer-traject voor hen betekent! In deze editie stelt Ricardo Martodrono zich aan jullie voor!
 

Alles heeft waarde.