Gepubliceerd op:
Afeer Winschoten

“We zijn al járen klant van Virol, misschien zelfs wel 20 jaar”, zegt Alex de Haan, hoofd technische dienst van sociaal werk- en leerbedrijf Afeer. “Die samenwerking is gestart bij Synergon, het sociaal werkbedrijf dat is opgegaan in Afeer. In het begin dachten we dat Virol alleen aan recycling deed, maar we kwamen er al snel achter dat ze veel meer voor ons konden betekenen.”

Passende oplossingen

De Haan: “Virol verwerkt nu diverse afvalstromen voor ons. Folieplastickartonpapierbedrijfsafval, eigenlijk alles. Het leuke aan onze samenwerking met Virol is: we overleggen veel over grotere projecten. Wat kunnen we ermee? Virol biedt altijd passende oplossingen of schept duidelijkheid. Als het niet rendabel is om een product te slopen, dan horen we dat ook.”

De beste aanpak

Als voorbeeld noemt De Haan het slopen van producten voor een klant. “Door tegenvallende verkopen had de klant grote hoeveelheid producten over. Die producten hebben wij gesloopt. We verdelen dan het afval in plastic, karton en het product zelf. We overleggen vooraf met Virol hoe we dat het beste aanpakken. En soms besluiten we om iets niet te doen. Er werd laatst een grote hoeveelheid met producten aangeboden om te slopen en de klant wilde daarvan graag een vernietigingsrapport. Na overleg met Virol hebben we besloten dat demontage van het product voor ons niet rendabel was. Het product is daarom ter vernietiging aangeboden. Dit is geregeld door Virol.”

Bedrijfsafval

Ook de afvalstromen van het eigen bedrijf worden verwerkt door Virol. De Haan: “We hebben diverse persen staan voor bedrijfsafval, karton en folieverpakkingen. Zodra een pers vol is, geven we dat door aan Virol. We weten dat we ongeveer 8 weken met een pers doen, dus we kunnen tijdig bellen. Maar soms komt Virol nog dezelfde dag voor de lediging. De archiefvernietiging met vertrouwelijke informatie doet Reisswolf voor ons.”

Meer over duurzame afvalverwerking Meer over archiefvernietiging

Over Afeer

Sinds medio 2018 bestaat het sociaal werk- en leerbedrijf Afeer. Sociaal werkbedrijf Synergon en de afdelingen Werk van Westerwolde, Pekela en Oldambt zijn in het nieuwe werkbedrijf opgegaan. Het sociaal werk- en leerbedrijf is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeenten Westerwolde, Oldambt en Pekela. “We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan het werk te komen. We zetten daarvoor diverse werk-leertrajecten in. Soms is dat binnen onze eigen organisatie, maar we hebben ook veel contact met andere werkgevers. Als dat nodig of gewenst is, leiden we mensen gericht op”, zegt De Haan.

 

Heeft u een afvalvraagstuk waar u niet uitkomt? Of bent u benieuwd naar hoe wij uw logistieke afvalproces efficiënt kunnen vormgeven? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek of een offerte aan. 

 

 Offerte aanvragen  Vraag onze adviseur

Alles heeft waarde.