Virol wordt Prezero  Meer informatie
Gepubliceerd op:
Coop Supermarkten

Supermarktketen Coop is met haar distributiecentra al sinds 2007 klant van Virol. “En dat is naar volle tevredenheid”, zegt inkoopmanager Not For Resale (NFR) Rick Verbeek. “Iedere organisatie wil ontzorgd worden. Veel organisaties roepen dat ze anderen ontzorgen, maar Virol laat het zien. Dat is een van de redenen dat we al jaren klant zijn.”

Meedenken over alle afvalstromen

De voormalige distributiecentra van Coop in Peize en Monster zijn opgegaan in een nieuw distributiecentrum in Gieten. “We waren op dat moment al klant van Virol”, zegt Verbeek. “Toen de nieuwe locatie in gebruik werd genomen, hebben we samen met Virol gekeken naar de verwerking van alle afvalstromen in ons proces. Naast de interne afvalstromen verwerken we dagelijks ongeveer 24 ton papier en karton van de retourstroom uit onze winkels. Virol heeft met ons meegedacht over hoe we alle stromen zo efficiënt mogelijk kunnen verwerken, ook met het oog op de toekomst. Dat heeft voor ons een enorme meerwaarde. Dat je niet alleen een oplossing voor dat moment hebt, maar dat je je jarenlang geen zorgen hoeft te maken.”

Perfecte oplossing

Verbeek is met name positief over de constructieve samenwerking met Virol. “Virol denkt echt mee in de bedrijfsprocessen. Zo hebben we in Gieten een persinstallatie met drie vaste wisselbakken. Dat betekent dat we alle papier en karton – en dat is inmiddels meer dan de 18 ton per dag waar we mee startten – continu kunnen verwerken. De wisselbakken worden automatisch gewisseld. Dat levert ons een enorm voordeel op. Virol krijgt automatisch een seintje als twee bakken vol zijn, daar hoeven we zelf niets voor te doen. Doordat we beschikken over drie wisselbakken kan Virol twee bakken wisselen en draait het proces door met de derde bak. Hiermee heeft Virol ons een perfecte oplossing geboden.”

Preventieve service

Ook over de service van Virol is Verbeek erg te spreken. “Toen we de nieuwe persinstallatie kregen in 2014, hebben we volle ondersteuning gekregen. Ook daarna werden we ondersteund bij de finetuning. De service is voor alle afvalstromen eerder preventief dan achteraf, dat is voor ons erg prettig.”

Over Coop

Coop bestaat al meer dan 125 jaar. Onlangs heeft de coöperatie een deel van de supermarkten van EMTÉ overgenomen en daardoor heeft Coop binnenkort 325 winkels. “Iedereen is een beetje eigenaar”, zegt Verbeek. “De eigen filialen, de ondernemers en onze klanten zijn onze leden. Onze slogan is niet voor niets: samen maak je ‘t verschil. Daar staan we ook echt achter. We zijn van en voor iedereen.”

 Gebruikte containers:

 

1100L Restafval container

  

 Vraag direct een offerte aan

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.