Virol wordt Prezero  Meer informatie
Gepubliceerd op:
NDC Mediagroep

NDC Mediagroep is het grootste onafhankelijke mediahuis van Noord-Nederland met meer dan 70 digitale kanalen, 30 events, 40 weekbladen, 7 nieuwsbladen en 3 dagbladen. Henk Pronk, bedrijfsleider bij NDC, vertelt: “Belangrijk binnen ons bedrijf is het waarborgen van de continuïteit van ons bedrijfsproces en dat faciliteert Virol. Wij blijven altijd in gesprek, krijgen advies bij uitdagende afvalvraagstukken en als wij een probleem hebben, helpt Virol mee aan de oplossing.”

Afvalstromen

In de grafische industrie komen veel stromen afval vrij, van papier tot metaal. Voor elke stroom heeft Virol passende containers geregeld en deze worden geleegd volgens de wensen van de klant. NDC heeft ervoor gekozen om voor vrijwel alle stromen, één aanspreekpunt te hebben. De historie, de technische mogelijkheden én het financiële aspect zijn allemaal doorslaggevend geweest in de keuze voor Virol als afvalverwerker.

Binnen het mediabedrijf wordt er veel gewerkt met vertrouwelijke documenten en informatie. Omdat het niet de bedoeling is dat derden er met deze vertrouwelijke informatie vandoor gaan, is gekozen om ook de opslag en vernietiging van vertrouwelijke documenten via Virol te laten verlopen.

Meer aandacht duurzaamheidsbeleid

Het duurzaamheidsbeleid van NDC is de afgelopen jaren steeds verder aangescherpt en efficiënte afvalverwerking is een belangrijk onderdeel hiervan. Daarom moet het afvalbeleid strak geregeld zijn. Het afvalproduct van NDC is qua volume meestal goed in te schatten, maar er zijn pieken waar direct op ingespeeld moet worden. “Dit zijn de momenten waarop wij moeten kunnen rekenen op de expertise en de flexibiliteit van onze dienstverleners en dat kunnen wij bij Virol. De communicatie is uitstekend en hierdoor verloopt de dienstverlening ook strak en vlot.” Virol vindt het belangrijk om haar klanten te helpen bij het realiseren van MVO-doelstellingen. Samen kunnen wij zorgen voor een circulaire economie!

Noodzaak flexibiliteit

Vooral de afvalstroom papier/karton kan bij NDC in rap tempo oplopen. Belangrijk is daarom dat zowel de pers- als de rolcontainers snel worden geleegd, zodat het proces hierdoor niet wordt verstoord. “Het afhalen en wisselen van de containers verloopt goed volgens een vast schema. Bij extra aanbod of een calamiteit is Virol meteen ter plaatse om problemen te voorkomen.“ aldus de bedrijfsleider bij NDC.

Alles bij één aanbieder

Van oudsher was Wegener Nieuwsdruk Winschoten al klant van Virol. Tijdens de daarop volgende overnames en fusies bleven ze klant bij Virol. “Wij zijn voor alle bedrijfsonderdelen genoodzaakt om altijd rond te shoppen voor de beste prijs, bij Virol doen we dat niet. Wij zijn zeer tevreden, het contact is warm en tijdens topdrukte bij ons worden wij altijd snel geholpen.”

 Gebruikte containers:

 

1100L Restafval container

  

 Vraag direct een offerte aan

Alles heeft waarde.