Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Industrie

British American Tobacco

Gepubliceerd op:
British American Tobacco

“De wijze waarop Virol ons benadert, geeft ons het gevoel dat wij als klant nog koning zijn.” Dat zegt Kees van der Ploeg van British American Tobacco in Groningen. Net als Virol zet ook zijn organisatie in op langdurige klantrelaties. “Ik werk al 41 jaar bij dit bedrijf, ben al 40 jaar met dezelfde vrouw getrouwd en kom al die jaren ook bij dezelfde fietsenmaker”, grapt de site mechanical engineer in de genotsmiddelensector.

Verschroting

Virol is partner in afvalstromen van BAT. Verwerking van onder meer de stromen metalen en bouwafval moet voldoen aan strenge vereisten. “Want de overheid wil koste wat het kost voorkomen dat onze productiemachines op de zwarte markt terechtkomen”, licht Van der Ploeg toe. Daarom vindt verschroting van deze machines – evenals de verschroting van laminaatrollen – er plaats met strikte documentatie en fotografie. De archiefvernietiging van BAT wordt er eens per vier weken uitgevoerd door Reisswolf.

Meer informatie over de vernietiging van vertrouwelijke producten

Kiloprijs

De samenwerking tussen BAT en Virol bestaat sinds 2009. Van der Ploeg vertelt hoe die samenwerking tot stand kwam: “Op dat moment lag er een behoorlijke uitdaging in afvalstromen vanwege het strippen van enkele afdelingen. Dat was voor ons het moment om offertes aan te vragen, zowel bij onze vaste metaalverwerker die hier al vele jaren de ferro- en non-ferrometalen ophaalden als bij andere partijen. Virol kwam hier qua kiloprijs als voordeligste uit de bus.”

Meer informatie over de recycling van metalen

Duurzaamheid

BAT zet sterk in op duurzaam ondernemen. Van der Ploeg: “Onze primaire focus ligt op energie. Zo investeren wij veel in energiezuinige verlichting. Ook hebben wij nieuwe systemen voor beveiliging geïnstalleerd en verzorgt een nieuwe elektrische truck van Boonstra onze pendeldienst. Ook gezondheid van onze mensen vinden wij belangrijk. Zo serveren wij gezond eten in de kantine, krijgen onze medewerkers regelmatig fruit, trainen wij onze mensen in het gezond omgaan met ploegendiensten, kunnen zij eens per twee jaar gratis een medische check ondergaan en bieden wij een fietsenplan. Qua afvalstromen is optimale scheiding het devies. Virol biedt ons hierbij uitstekende faciliteiten en ondersteuning.”

Meer informatie over een afvalplan op maat

Tevreden klant

BAT is een tevreden klant. “Wij doen al jaren zaken en ben zeer positief over de transparante dienstverlening van Virol en Reisswolf”, vertelt Van der Ploeg. “De contacten zijn aangenaam en laagdrempelig en de medewerkers zijn altijd bereid om met je mee te denken over oplossingen. De lijnen zijn kort en in noodgevallen is er altijd snel een grote of kleine container te regelen. Ook ben ik super tevreden over de communicatie en oplossingsgerichtheid. Zo ging iets niet helemaal naar wens met het bestellen en wisselen van containers. Eén telefoontje was voldoende om te komen tot een oplossing.”

Over British American Tobacco

British American Tobacco verkoopt wereldwijd tabaksproducten van zeer vele merken, zowel sigaren, sigaretten, shag als pijptabak. Het kenmerkende karakter, de smaak en het aroma worden grotendeels bepaald door de gebruikte tabakkenmelange. Bekende sigarettenmerken in Nederland zijn onder meer Lucky Strike, Pall Mall, Dunhill en Kent, de bekendste shagmerken zijn Samson en Javaanse Jongens. 

 Gebruikte containers:

 

1100L Restafval container

  

 Vraag direct een offerte aan

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.