Virol wordt Prezero  Meer informatie
Terug naar Industrie

Royal Hoitsema Labels

Gepubliceerd op:
Royal Hoitsema Labels

Bij Royal Hoitsema Labels, een internationale producent van etiketten voor de food-, beverage- en tabaksindustrie, is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Voor het duurzaam opslaan en verwerken van hun afvalstromen, hebben ze Virol ingeschakeld. Een intensieve samenwerking tussen Virol en Royal Hoitsema Labels heeft gezorgd voor een duurzame oplossing.

Duurzame oplossing

Royal Hoitsema Labels is altijd op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfsprocessen te verduurzamen. Enkele jaren geleden zochten ze een oplossing voor het duurzaam opslaan en verwerken van afvalstromen. Virol heeft hier het maatwerk afvalplan mogen introduceren en uitwerken met een afzuigsysteem dat het snijmachineafval direct afzuigt naar de perscontainer. De warme lucht die wordt meegezogen wordt terug geleverd binnen het gebouw. Buiten zijn er drie perscontainers neergezet. Twee voor de hoofdstromen ‘nat sterk’ en ‘niet nat sterk’ en een derde als mixcontainer. Binnen is er een kantelsysteem gebouwd waarmee rolcontainers van binnenuit geleegd kunnen worden in de perscontainers. Dankzij het volmeldsysteem krijgt de planning van Virol automatisch een ledigingsmelding. Dit zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot door minder transportbewegingen. Met deze duurzame oplossing wordt de klant volledig ontzorgd. 

Hermen Goedhart, Operations manager bij Royal Hoitsema Labels:
“De afvalinstallatie van Virol is een stabiel systeem dat ons op een efficiënte en effectieve manier ondersteunt in de afvalscheiding. Met de ingebouwde sensor gaat er automatisch een melding naar Virol wanneer de container bijna vol is. We hebben er praktisch geen omkijken naar.“

 Intensieve samenwerking

Het afvalplan op maat is speciaal ingericht op het productieproces en afvalmanagement van Royal Hoitsema Labels. Om tot dit afvalplan te komen, is er een intensieve samenwerking tussen diverse afdelingen binnen Virol en Royal Hoitsema Labels geweest. Ook de Technische Dienst is nauw betrokken bij dit project. Door het inzetten van onze eigen technische dienst kunnen we praktijkgericht meedenken en een volledig passend afvalplan ontwikkelen.

Hermen Goedhart: “Virol denkt met ons mee en samen hebben we een goed, storingsvrij systeem neergezet. Wij hebben twee papier afvalstromen, 'nat sterk’ en 'niet nat sterk’ papier. Met het systeem van Virol kunnen wij deze afvalstromen gescheiden afvoeren. Hierdoor zijn we duurzaam bezig, zowel voor het milieu als voor een betere opbrengst van het papier.”

 

Gebruikte containers:

1100 liter papiercontainer

1100 liter papiercontainer

  

 Vraag direct een offerte aan

 

1100 liter restafvalcontainer

1100 liter restafvalcontainer

 

  Vraag direct een offerte aan

 

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.