Gepubliceerd op:
VDH Products

Virol en VDH Products zitten op 1 lijn als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid (MVO). Afval speelt hierbij een grote rol. De grondstoffen die Virol voor VDH verwerkt, zijn nu voornamelijk metalen en e-waste, maar in de toekomst willen zij Virol en haar partners voor meer stromen inzetten. Virol helpt hen om op een verantwoorde manier om te gaan met de afgedankte stromen die voortvloeien uit het productieproces.

Samenwerking

De samenwerking tussen beide bedrijven begon in 2018 toen Anneloes Oldenburger Paulus Flokstra (Chief Operating Officer bij VDH), ontmoette tijdens een diner dat georganiseerd werd door de Provincies Drenthe en Groningen. Met het diner gaven de provincies overheden en ondernemers de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en te netwerken. Dit bleek een zeer vruchtbare bijeenkomst voor VDH en Virol.

Flokstra geeft lachend aan: “Toen ik tijdens onze eerste ontmoeting over ons bedrijfsafval begon, werd ik direct gecorrigeerd; het is geen afval, het zijn grondstoffen!”

Bedrijf en maatschappij

Zowel Anneloes als Paulus delen de passie om zich vanuit het bedrijf actief in te zetten voor talenten die nu zonder werk zitten. Beiden stellen dat de maatschappij een handje geholpen moet worden om deze groep een opleiding en de kans op een betaalde baan te bieden. Deze gedeelde denkwijze leidde er ook toe dat VDH begin 2018 klant werd bij Virol.

“Ik dacht bij mijzelf, waarom zouden wij onze grondstoffen door een bedrijf in het Westen laten verwerken, als dit ook dicht bij huis kan bij een bedrijf met dezelfde toekomstvisie?”, aldus Flokstra.

VDH Products als bedrijf

Met een passie voor techniek is VDH 40 jaar geleden begonnen in Roden met de productie van manometers en elektronische regelapparatuur. Tegenwoordig is het bedrijf wereldmarktleider in diverse industrieën op het gebied van nauwkeurige controlesystemen voor temperatuur, druk en vochtigheid. Medewerkers staan voorop bij het bedrijf en het bedrijf zorgt ervoor dat deze medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Neem hr-manager José, al 24 jaar werkzaam bij VDH. Begonnen als productiemedewerker en uitgegroeid tot hr-manager die al vele successen op haar naam heeft staan. Zij is hét voorbeeld van de denkwijze van VDH om mensen te beoordelen op capaciteiten en daadkracht. 

Net als Virol werkt VDH met werkvoorzieningsschappen en zorgen zij dat getalenteerde mensen die moeilijk aan het werk komen, de kans krijgen om weer betaald aan het werk te kunnen. Flokstra is vooral onder de indruk van de manier waarop Virol een bijdrage levert aan de stimulering van werkgelegenheid in onze regio en de succesverhalen die tot nu toe zijn behaald.  

Samen met Virol wil VDH ook andere bedrijven stimuleren om in hun regio talenten te zoeken die moeilijk aan het werk komen om ze vervolgens aan een baan te helpen.

 Gebruikte containers:

 

1100L Restafval container

  

 Vraag direct een offerte aan

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.