Gepubliceerd op:
Verbidak

Virol en Reisswolf zijn al ruim twintig jaar de partner in afvalstromen van Verbidak in Winschoten. In deze twee decennia is er veel vooruitgang geboekt in afvalscheiding, recycling en afvalstromen. Virol en Reisswolf spelen bij deze ontwikkelingen een adviserende rol, leveren de benodigde containers en zorgen voor de logistiek in afvalstromen.

Afvalscheiding

“Rond 2010 maakten wij een grote slag in afvalscheiding”, vertelt Arjan Freuling van Verbidak. “Vanuit onze visie op duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen gingen wij toen aan de slag met de scheiding van papier en kartonfolies, EPS (piepschuim) en metalen. Dit levert ons ook nog eens een mooi financieel voordeel op van naar schatting duizenden euro’s per jaar. Virol leverde ons de containers en adviseerde hoe dit in de praktijk aan te pakken.”

Het is een kleine moeite om iets links in een container te gooien in plaats van rechts.

Meer informatie over duurzame afvalverwerking

Leerproces voor medewerkers

Het is een kleine moeite om iets links in een container te gooien in plaats van rechts. Desondanks was implementatie van afvalscheiding binnen het bedrijf een proces dat enige tijd kostte. Zo was het voor de medewerkers een bewustwordingsproces. “Het scheiden van afval zit nu echt tussen de oren van onze medewerkers. Het afval scheiden begint nu al op het dak”, zegt Freuling. “Bewustwording qua veiligheid en milieu is binnen ons bedrijf een continu proces. Dit gebeurt onder meer door middel van instructies tijdens het werkoverleg en aansturing door leidinggevenden op de werkvloer.”

Reisswolf

Reisswolf is binnen Verbidak verantwoordelijk voor betrouwbare vernietiging van onder meer archieven en digitale data. Freuling licht toe: “Eens per jaar verzorgt Reisswolf een ‘grote’ vernietiging. Daarnaast staat hier altijd een container voor kleinere hoeveelheden gevoelige documenten. Ook verzorgt Reisswolf voor ons de afvoer van oude computers en de gegarandeerde vernietiging van alle data die daarop staan. Zo weten wij zeker dat onze vertrouwelijke bedrijfsgegevens niet op straat komen te liggen.”

Klanttevredenheid

“De samenwerking met Virol en Reisswolf bevalt ons zeer goed”, zegt Freuling. “Wij doen graag zaken met dit bedrijf uit onze directe omgeving. De contacten zijn prettig en je kunt op ze vertrouwen. Virol en Reisswolf zijn bedrijven met een ‘doe-maar-normaal’-mentaliteit waarin wij ons zeer herkennen.”

Over Verbidak

Verbidak in Winschoten is niet zo maar een dakdekkersbedrijf. Al ruim een kwart eeuw is het bedrijf specialist in montage, service en onderhoud van platte daken. Met een schat aan kennis en ervaring levert Verbidak de beste kwaliteit van werk. Wat minstens zo belangrijk is voor de trouwe klanten, zijn de prettige samenwerking, de persoonlijke contacten en de betrouwbaarheid. “Afspraak is afspraak bij ons, dat waarderen onze klanten bijzonder”, zegt Freuling. “Veel klanten zeggen dat het prettig zakendoen is met ons. En dat horen wij graag.”

Foto's

Bekijk ook

Alles heeft waarde.