Virol wordt Prezero  Meer informatie
Gepubliceerd op:
Variass

Als system supplier en EMS specialist ontwikkelt, industrialiseert en produceert Variass elektronische en mechatronische hightech oplossingen voor haar klanten. Variass draagt bij aan producten op het gebied van Defensie & Security, Medisch en Industrie. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie. Manager QA/RA Johann Rehwinkel vertelt waarom Virol een belangrijke partner is op het gebied van afval, duurzaamheid en recycling.

Rehwinkel: “Ik werk al geruime tijd bij Variass en zolang ik me kan herinneren werken we al samen met Virol. We zijn ooit begonnen met karton en vertrouwelijk papier maar inmiddels nemen we bij Virol het totaalpakket af. Deze keuze is voornamelijk gemaakt door de succesvolle samenwerking. We zijn namelijk graag in gesprek over hoe zaken beter kunnen en steken energie in afvalscheiding. We scheiden dan ook bijna alles, van kunststof tot chemie en van papier tot GFT. In overleg met Virol hebben we afvaleilanden geïntroduceerd op de werkvloer, deze hebben we op centrale plekken staan. Dat is Arbo technisch goed, want collega’s moeten even uit hun vaste houding om afval weg te gooien, maar ook economisch en visueel is het een mooie oplossing.”

“Zowel intern als extern merken we dat duurzaamheid een belangrijk thema is.”

Verlagen CO2 footprint
“Als organisatie hebben we op een gegeven moment besloten dat we onze CO2 footprint willen verlagen. Dat betekent dat we verantwoord met afval om moeten gaan. Eerst hadden we veel restafval wat nu gescheiden wordt. Maar ook andere zaken zoals verpakkingen hergebruiken, gebruik maken van circulair hygiënepapier en het luisteren naar onze omgeving helpen mee. De medewerkers van Variass vinden het belangrijk dat om duurzaam te werken. En ook onze klanten verwachten dat we bewust bezig zijn met recycling en duurzaamheid. Transparantie is daarin belangrijk, we communiceren graag in hoeverre we hebben meegewerkt aan CO2 reductie. Virol helpt daarin mee door de juiste afvalgegevens te inventariseren en aan te leveren. Zowel intern als extern merken we dat duurzaamheid een belangrijk thema is.”

Persoonlijk en professioneel
“Langdurige relaties vinden we bij Variass belangrijk. We zien elkaar als partners en minder als klant/leverancier. Virol is daar een mooi voorbeeld van. Als er iets is dan zijn de lijntjes kort en weten we elkaar snel te vinden. Dat heeft te maken met de goede verstandhouding. Mocht er een keer iets mis gaan zoals een vrachtauto die niet geweest is dan wordt dat meteen correct opgelost. Het is een persoonlijke en professionele samenwerking en dat vind ik heel erg prettig. We dagen elkaar uit om verbeteringen te behalen. Virol heeft veel kennis op het gebied van afval, en als er een complex vraagstuk is dat niet meteen beantwoord kan worden dan schakelt Virol gerust hulp van een specialist in. Zo hebben we bij Variass gespecialiseerd advies gekregen op het gebied van chemisch afval.”

Reisswolf klant
“We hebben geen eigen producten, alle intellectuele eigendommen liggen bij de klant. We kunnen het ons daarom niet veroorloven dat dit soort vertrouwelijke informatie tussen het reguliere papier afval komt te liggen. Daarom hebben we besloten om van vertrouwelijk papier een aparte afvalstroom te maken en Reisswolf klant te worden. Vooral de verklaring van vernietiging vinden we daarin belangrijk, met name voor de klanten. Dit zorgt voor een stukje vertrouwen dat we goed met hun informatie omgaan.”

Adviseren en ontzorgen
“Kortgeleden hebben we een pand er bij gekregen. Er wordt dan een complete scan gedaan en op basis daarvan wordt een persoonlijk afvalplan geleverd. Wat ik prettig vind aan Virol is dat ze een grote verscheidenheid aan klanten hebben. Mochten ze bij een ander bedrijf een geschikte afvaloplossing hebben die voor ons ook kan werken dan is dat mooi meegenomen. We worden daarin altijd goed geadviseerd. Daarnaast is de flexibiliteit belangrijk. Als er een container te veel of te weinig staat dan is dat zo opgelost. Als Virol klant wordt ik ontzorgt en dat is erg fijn.”

 Gebruikte containers:

 

1100L Restafval container

  

 Vraag direct een offerte aan

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.