Terug naar Overheid

Waterschap Noorderzijlvest

Gepubliceerd op:
Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest is al 10 jaar klant van Virol. Inkoopadviseur en contractmanager Henk Huitsing van Waterschap Noorderzijlvest: “Dat begon met een Europese aanbesteding waar Virol als beste uit de bus kwam. Er worden behoorlijk hoge eisen gesteld aan de aanbesteding en Virol voldeed aan al deze eisen. Nu, 10 jaar later, zijn we nog steeds zeer tevreden. Er is altijd een correcte uitvoering, aandachtspunten worden direct opgepakt en we ontvangen een goede terugkoppeling. Daarbij heeft Virol een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Op hoofdkantoor en zuiveringslocaties

Virol verwerkt verschillende afvalstromen voor het waterschap. “Het ophalen van papier en de archiefvernietiging doen Virol en Reisswolf. Daar vallen ook de vertrouwelijke documenten onder. De andere afvalstromen zoals hout en metalen verwerkt Virol samen met de milieudienst. De metalen zijn er later bij gekomen, ongeveer 8 jaar geleden. Op het hoofdkantoor wordt voornamelijk papier verzameld en afgehaald. Op de 14 zuiveringslocaties zijn meerdere afvalstromen van alles wat we uit het water halen”, zegt Huitsing.

Meer informatie over archiefvernietiging Meer informatie over Reisswolf

Elke vrijdag en op afroep

Huitsing: “Eens per week, op vrijdag, haalt Virol ons papier op. Het afval op de zuiveringslocaties verzamelen we in grote containers. Zodra die vol zijn geven we een seintje. De volgende dag, of wanneer het ons schikt, worden de containers dan geleegd. Daarin is Virol erg flexibel.”

Helpen verbeteren

“Virol denkt met ons mee en helpt ons om te verbeteren”, aldus Huitsing. “We hebben nu bijvoorbeeld minder, maar grotere bakken voor de afvalverwerking. Virol doet ook verbetervoorstellen om ons werk uit handen te nemen. Een tijd terug hebben we een voorstel overgenomen om duurzamer koffiebekers in te zamelen. Kort samengevat helpt Virol ons dus ook te verbeteren.”

Waterschap Noorderzijlvest

“Waterschap Noorderzijlvest zorgt dat de mensen in onze regio droge voeten houden en schoon water tot hun beschikking hebben. We hebben 14 waterzuiveringslocaties en beheren de dijken en sluizen. Daarbij houden we de binnenwateren op hoogte. Dat doen we met ongeveer 300 personeelsleden. In de binnendienst hebben we 200 collega’s en in de buitendienst 100.”

 

Heeft u een afvalvraagstuk waar u niet uitkomt? Of bent u benieuwd naar hoe wij uw logistieke afvalproces efficiënt kunnen vormgeven? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek of een offerte aan. 

 

 Offerte aanvragen  Vraag onze adviseur

Lees ook andere referenties:

Alles heeft waarde.