Gepubliceerd op:
De Club van 100

De Club van 100 ondersteunt de voetbalvereniging Compas Erfscheidenveen Combinatie, kortweg C.E.C. Samen met Virol doet de Club van 100 de inzameling van het huishoudelijk oud papier van Emmer Compascuum voor de voetbalvereniging. “Daarnaast hebben we een afzetcontainer van Virol op ons terrein. Hier zamelen we ook oud papier mee in. Deze container wordt twee keer per week door Virol geleegd”, zegt Wim Sterkenburgh van de Club van 100.

Iedere vijf weken

Sterkenburgh werkt al 15 jaar samen met Virol voor de papierinzameling. “Toen ik bij de club kwam Bestond de Club al 10 of 15 jaar. Vanaf het begin heeft de Club samengewerkt met Virol.” Het huishoudelijk papier uit Emmer Compascuum wordt iedere vijf weken opgehaald. Sterkenburgh: “We hebben in totaal vijf routes. De ene week twee, de week erna drie. Vervolgens zamelen we drie weken geen papier in en dan start de cyclus weer opnieuw.”Het inzamelen gaat altijd in een vast patroon. “Virol levert per route een kraakwagen met chauffeur. De ene week dus twee wagens met chauffeurs, de andere week drie. Zij komen naar ons opstartpunt, waar onze vrijwilligers op de wagens stappen. Dan gaan we langs de huizen. De huishoudens hebben het papier langs de weg gezet en onze vrijwilligers gooien het in de wagens. Vervolgens neemt Virol het papier mee voor de verdere verwerking.”

“Virol is altijd bereid om een oplossing te zoeken”

De inzamelroute is bedoeld om huishoudelijk papier op te halen, maar de club biedt ook de mogelijkheid om het papier te brengen. “Daarvoor staat een afzetcontainer op ons terrein. Het terrein is overdag geopend en dan kan iedereen papier in de container gooien. De volle container wordt standaard op vrijdag door Virol gewisseld. Vaak wordt de nieuwe container in het weekend weer goed gevuld. Ik stuur dan bijvoorbeeld op zondag een mailtje naar de planning van Virol en dan wordt de container op maandag weer gewisseld. Het aanvragen van een containerwissel kan per mail, dat is erg makkelijk. En als er iets aan de hand is waardoor een wisseling niet makkelijk ingepland kan worden, dan is Virol altijd bereidwillig om een oplossing te zoeken. Ook wanneer we een spoedaanvraag doen. Ik heb het nummer van de planner die ik in een uitzonderlijk geval ook ’s avonds kan bellen of een bericht kan sturen. Ook dan wordt met ons meegedacht in een oplossing.

Vanaf het begin samen met Virol

De voetbalvereniging C.E.C. uit Emmer Compascuum telt bijna 500 leden. “Een gezellige boel”, volgens Sterkenburgh. “We hebben ongeveer 20 jeugdteams en 6 seniorenteams, waaronder 1 damesteam. Voor de papierinzameling zijn 6 vaste vrijwilligers. Zij worden ondersteund door de mannen uit de seniorenteams, die om beurten ook als vrijwilliger meegaan op de vrachtwagen.” C.E.C. is opgericht in 1911. “De Club van 100 is nu 25 of misschien zelfs wel 30 jaar ondersteunend aan de vereniging. Zo lang werken we ook al met Virol samen.”

Meer informatie papier inzamelen voor Scholen en Verenigingen

Alles heeft waarde.